Italijani doniraju dva čamca Crnoj Gori

Italijani doniraju dva čamca Crnoj Gori

4
Podijeli

Ministarstvo infrastrukture i saobraćaja Italije uskoro će isporučiti donaciju crnogorskom Ministarstvu unutrašnjih poslova, dva patrolna čamca za nadzor na moru, vrijedna skoro 90 hiljada eura.

Na sastanku delegacije crnogorske policije, predvođene direktorom Slavkom Stojanovićem, i delegacije Italije predvođene admiralom Vićencom Melonijem, saopšteno je da će patrolni čamci koristiti za nadzor granice, za poslove potrage i spasavanja, u humanitarnim vanrednim situacijama i zaštiti morske sredine.

Picerija i restoran

Čamci će doprinijeti i osiguravanju kontrole i navigacije u osjetljivoj oblasti Jadranskog mora koja se smatra važnom tačkom međunarodnog trgovačkog saobraćaja.

„Sagovornici su zajednički ocijenili da je saradnja policija Crne Gore i Italije kvalitetna i uspješna, te da će u narednom periodu ona biti intenzivirana i kroz razmjenu obaviještajnih podataka, radi proaktivnijeg pristupa u borbi protiv transnacionalnog kriminala, suzbijanja krijumčarenja opojnih droga, ilegalnih migracija, kao i razmjene informacija o transportu opasnih materija putem Jadranskog mora“, navodi se u saopštenju.

Najavljene su i obuke crnogorskih službenika u Italiji od septembra, kada se očekuje i donacija dva plovila.

4 Komentari

  1. Ma šta dva? Dosta je jedan, ionako ce i to unistiti ko i svaki do sada. Kako li je samo neko omastio brke kupovinom onih brodova iz Hrvatske. Milion ipo je dato a onda fabrika ta ista otisla pod stecaj, a oba su sada van upotrebe. Pa me zanima do kada ce trajati ova nova dva?!
    Nego mogao bi se neko iz regiona sjetit pa im donirat novu odjecu i obucu. Obuceni su u crno ko zandarmerija pa onda strancima igledaju ‘opasno’ a nama smijesno ocu reci žalosno…..

  2. dje su dva patrolna glisera koja su kupljena u hrvatskoj ? jedan je bio stacioniran u HN dve sezone i vise ga nema ,sta se dogodilo sa tim brodovima

    10
  3. Muko moja 2 slovima /dva/ camca ovo je smijesno da nije tuzno. To je taj mali ekonomski djin od montenegra kad su nam prosipali maglu. Pa opstinski funkcionrri za se ugrade toliko za banobicnije poslove od “drustvenog znacaja za siru zajednicu” idi mi dodji mi.

Ostavite komentar

*

code