“ITB 2014”: PRVE GRUPE NJEMAČKIH TURISTA U CRNOJ GORI 24. MARTA

“ITB 2014”: PRVE GRUPE NJEMAČKIH TURISTA U CRNOJ GORI 24. MARTA

171
0
Podijeli

Na najposjećenijoj berzi svjetske turističke industrije “ITB 2014” u Berlinu, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa privredom i lokalnim turističkim organizacijama predstavlja turističku ponudu.

Hotelijeri i agencije dogovorili su konkretnu poslovnu saradnju sa partnerima sa ovog važnog emitivnog tržišta.
Hotel „Queen of Montenegro” je potpisao ugovor sa turoperatorom „Mesiri Reisen”. Zahvaljujući ovom ugovoru hotel će biti otvoren 24. marta, kada se očekuju i prve grupe njemačkih turista. Posredstvom ovog turoperatora u Crnoj Gori će boraviti njemački turisti u periodu pred i postsezone.
Tradicionalno, na berzi u Berlinu počinje prodaja i potpisivanje aranžmana za sezonu 2015. godine. Tako je hotelska grupa «Budvanska rivijera» potpisala ugovor sa francuskim turoperatorom «Prodintour» za narednu godinu. Ovaj turoperator radi aranžmane prema Crnoj Gori preko deset godina. Ove godine se očekuje dolazak oko 4000 turista posredstvom ovog turoperatora i to u periodu od aprila do kraja oktobra.
Od ove sezone Crna Gora biće dosptupnija njemačkim turistima, jer će nacionalna avio kompanija “Montenegro Airlines”, pored redovne linije iz Frankfurta, od 19. aprila uvesti i liniju iz Dizeldorfa. Nastavljena je saradnja i sa avio prevoznikom “Air Berlin ” koji će realizovati čarter konekcije iz Minhena ka Tivtu jednom nedjeljno od 13. maja do 30. septembra.

Picerija i restoran

CRNA GORA ZA AVATURISTIČKI TURIZAM I BLIŽA NAJUDALJENIJIM ODREDIŠTIMA

Direktor NTO Saša Radović i generalna direktorka u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Željka Radak Kukavičić imaju brojne sastanke sa predstavnicima agencija, međunarodnih institucija i medija. Sa direktorom Udruženja za avanturistička putovanja (ATTA), Kristoferom Dojlom, razgovarano je o mogućnostima organizacije kongresa za avanturistička putovanja u Crnoj Gori, tokom 2015. godine, za područje jugoistočne Evrope. Sa predstavnicom Svjetske turističke organizacije pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO) Isabel Garana bilo je riječi o modelima buduće saradnje i predstavljanju Crne Gore na udaljenim emitivnim tržištima, uz podršku ove organizacije.
Štand Crne Gore posjetila je ambasadorka Crne Gore u Saveznoj Republici Njemačkoj, Vera Joličić Kuliš.
Pored sajamskog nastupa ponuda je predstavljena i na već tradicionalnom, “Dunavskom salonu”, kojem je prisustvovao veliki broj privrednika i njemačkih medija. Pored Crne Gore, ponudu su predstavile i Srbija, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Rumunija itd.

RAST NJEMAČKIH TURISTA U CRNOJ GORI ZA 6,3 %

Njemačko tržište je jedno od najvećih emitivnih tržišta sa preko 60 miliona turista godišnje. Prema istraživanjima rastući segmenti tražnje su luksuzni eko turizam i aktivan odmor, krstarenja i kulturni turizam. Prema analizi njemačkog turističkog udruženja “DRV” skoro 2 miliona Njemaca je bilo na kružnim putovanjima brodom tokom 2012. godine (+7.1%). Njemci su zainteresovani i za kulturu, kulturne događaje i žele da uče tokom odmora, a ne samo da uživaju na plaži i suncu.
Prošle godine ponudu Crne Gore prvi put je predstavio i jedan od najvećih turoperatora za kitesurfing na njemačkom govornom području „Kiteworldwide”. NTO u saradnji sa predstavništvom u Frankfurtu će i u narednom periodu animirati specijalizovane turoperatore da uvrste crnogorsku ponudu u svoje kataloge.
Tokom prošle godine Crnu Goru je posjetilo 34 722 turista iz Njemačke, što predstavlja rast od 6.3%.Oni su ostvarili 190 827 noćenja, što je porast od 3.1% u odnosu na 2012. godinu.
Na štandu NTO Crne Gore do 9. marta ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Herceg Novog, Tivta, Ulcinja, Cetinja, strateški partneri NTO-a: HG “Budvanska Rivijera”, “Montenegro Stars Hotel Group”, hotel “The Queen of Montenegro”, kao i “Beppler and Jacobson”, turistička agencija “Globtour” i “Montenegro Airlines”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code