Početna Kultura Ivan Marinović na čelu Udruženja filmskih producenata i reditelja Crne Gore

Ivan Marinović na čelu Udruženja filmskih producenata i reditelja Crne Gore

2

Nakon godine pauze, zbog pandemije COVID-19, u Podgorici je održana četvrta redovna, a treća izborna skupština Udruženja filmskih producenata i reditelja Crne Gore. Shodno Statutu UFPRCG koji propisuje maksimalno trajanje mandata, Skupština Udruženja donijela je odluke o produženju mandata predsjednika Ivana Marinovića, predsjednice UO Jelene Filipović, i člana UO Senada Šahmanovića, a glasalo se i o izboru tri nova člana UO, saopšteno je iz Udruženja.

Foto: Arhiva

Novi članovi UO su reditelj Ivan Bakrač, producentkinja Biljana Vušović, i reditelj Gojko Berkuljan.

Sadašnji Upravni Odbor UFPRCG čine:

Biljana Vušović, producentkinja

Gojko Berkuljan, reditelj

Senad Šahmanović, reditelj,

Ivan Bakrač, reditelj

Jelena Filipović, producentkinja, koja je i Predsjednica UO.

Skupština je iznijela prijedloge za rad Udruženja u narednih šest mjeseci, analizirala je akutne probleme crnogorske kinematografije a najavljene su i profesionalne radionice Udruženja koje će se u tom periodu realizovati.

Radionice UFPRCG će omogućiti članovima Udruženja programe vezane za plasman i distribuciju filmova, predavanja i usavršavanje na temu pravnih okvira u koprodukcionom ambijentu, kao i posebna predavanja o aktuelnim trendovima u audio vizuelnoj produkciji.

Skupština je prepoznala rad i rezultate Filmskog centra Crne Gore na polju sistemskog razvoja crnogorske kinematografije kao izuzetne. Rezultati se posebno ogledaju u velikoj podršci koju crnogorski projekti uživaju na konkursima u regionu i u Evropi, u broju nagrada za projekte podržane od FCCG u razvoju na marketima i programima značajnih evropskih platformi, a na poslijetku i u broju završenih crnogorskih produkcija i koprodukcija koje su prošle selekcije festivala A kategorije ove godine.

Na sjednici su takođe donesene odluke o planovima i strategiji za rad i razvoj Udruženja, radi unaprijeđenja i razvoja crnogorske kinematografije.

2 Komentari

  1. Ivan marinovic jedan sjajan covjek umjetnik e da je vise ovako pametnih ljudi dje bi ova drzava bila,nazalost vecina sve primitivci zato i jesmo dje smo!

    12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code