Početna Naslovna Ivan Otović novi predsjednik Skupštine

Ivan Otović novi predsjednik Skupštine

35

Ivan Otović, nosilac liste koalicije Za budućnost Herceg Novog i Boke, sa 26 glasova za i 8 protiv izabran je danas za novog predsjednika Skupštine Opštine Herceg Novi na prvoj konstitutivnoj sjednici novog saziva lokalnog parlamenta. Protiv su glasali odbornici koalicije Evropski tim za Herceg Novi (DPS i SD), dok su njegovu kandidaturu podržali odbornici koalicije Pravac Novi, Novske liste, koalicije Crno na bijelo, Prave Crne Gore i koalicije Za budućnost Herceg Novog i Boke.

Foto: Za budućnost HN i Boke

„Svečano se obavezujem da ću dužnost predsjednika Skupštine obavljati u skladu sa Ustavom, Zakonom i Statutom Opštine“, poručio je Otović na polaganju zakletve.

On je ujedno zahvalio kolegama odbornicima koji su ga podržali, izražavajući svoju i spremnost kolega odbornika, da će, kako je rekao, zajedno raditi na tome da ovaj zakonodavni dom bude stvarno mjesto konstruktivnog dijaloga, gdje će pokrenuti teme i pitanja koja su važna za našu lokalnu zajednicu:

„Jer u proteklom periodu naš grad se suočavao sa brojnim izazovima. Mi smo ti koje je narod odabrao i jedino zajedničkim radom, gdje ćemo uvažavati i poštovati jedni druge možemo doći do rješenja. Ne možemo biti sigurni da ćemo biti u mogućnosti da mnoge stvari brzo promijenimo, ali neophodno je započeti taj proces, neophodno je raditi, jer svjesni smo trenutne situacije“, istakao je on.

Herceg Novi kako je rekao uvijek mora bolje, a on vjeruje da među odbornicima postoje mnogi, većina koja dijeli ovo razmišljanje. On je pozvao kolege odbornike da već od sjutra obezbijede uslove da Novljani žive bolje i da se nastavi dalji razvoj grada.

Otović je na mjestu predsjednika Skupštine zamijenio dosadašnjeg, Nikolu Samardžića iz Demokrata kome je po sili zakona prestao mandat.

Vesna Samardžić iz koalicije Za bdućnost Crne Gore u ime predlagača istakla je da je Otović rođen u Kotoru 29.07.1990. godine. Stalno nastanjen u Herceg Novom, oženjen, otac dvoje djece, funkcioner Nove srpske demokratije. Osnovnu i srednju školu završio je u Herceg Novom, osnovne studije – smjer novinarstvo na FPN u Podgorici, a master studije međunarodnih odnosa na FPN u Beogradu. Tečno govori engleski, italijanski i turski jezik. Trenutno je angažovan u Kancelariji za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi kao administrator na projektima, ima iskustva u NVO-ima i medijima.

Na prvoj sjednici od lokalnih izbora 9. maja, predsjednica OIK, Mirjana Ivanović predstavila je rezultate izbora, a nakon izbora predsjednika Skupštine, kao treća račka dnevnog reda je Izbor predsjednika i članova Odbora za izbor i imenovanja Skupštine Opštine Herceg Novi.

Današnjom sjednicom do izbora novog predsjednika Skupštine rukovodio je najstariji odbornik Slobodan Radović.

Novi saziv lokalnog parlamenta sada broji 35 odbornika, umjesto dosadašnjih 34.

35 Komentari

  • Kada je koncem 1999. Boris Jeljcin začuđenom svijetu prikazao svog naslijednika Putina, svi su se pitali: “KO JE OVAJ TIP?”… Niko o njemu i njegovim referencama nije ništa znao…

   8
   6
 1. Da li je moguce da Novska lista nije u vlasti.?????
  Svaki grad mora da ima svoju lokalnu partiju koja treba da bude u vlasti.Sramota sta ste uradili!!!!.Sramota!!!!!! Ko ce da vodi bolje vodovod od skolovane i pametne Olivere ? Da necete mozda Sabanovica vratiti.?

  45
  23
 2. Onaj dan kad Novska Lista bude vodila grad Herceg Novi umjesto poltrona iz Podgorice ja cu se vratiti u moj rodni grad. Do tad adio Herceg Novi.

  38
  20
 3. Sram vas bilo,opet sve zavisi od centra moći i ucjena na državnom nivou.Novska je sama dobila najviše glasova a vi se koljite po koalicijama dok podijelite funkcije.Kako vas nije stid ići kroz grad a prodali ste se Podgorici.

  80
  20
 4. Ovi doktori nauka iz Novske kao da su oni samo novljani??? Pokupili pola Dps pa se hvale rastom. Pročitano ste momci. Zato će te se hladiti malo na opozicionim klupama sa vašim pertnerima.

  42
  55
  • Da si Novljanin generacijama ne bi bio u koaliciji , ne bi se pokorio Podgorici. Za rad fotelje. I ceko sta ce ti vlastodrsci iz Podgorice rec da radis. Moras . Zato sto su vam vasi funkcioneri dobili sta su dobili. A NOVSKA LISTA jedina cista. Jedina samostalna izsala na izbore bez koalicije. Pa posto vam vas gospodin Katic kaze. Da se vodite po dosadasnjim principima ,ko je osvojio vise glasova. Onda bi Katicu i ostalima ,NOVSKA LISTA trebala bit na prvo mjesto . Zato sto je bez koalicije osvojila 3200 glasova i kao takva trenutno naj jaca partija u Herceg Novskoj Opstini. To su potvrdili glasaci i dali svoje povjerenje NOVSKOJ LISTI. Za razliku od ostalih koji su u koaliciji. Da imate obraza ne bi se desilo ovo sto je NOVSKA LISTA dozivjela trenutno. Vama na obraz . A razmislite imate jos vremena, barem zbog ovih 3200 gradjana Herceg Novog.

   15
   4
 5. Blago nama . Pitaju nam se oni koji su dosli 95 – te u Novi. Sad su se vrnuli i oni sto su odgovorni za kolektor. Posto je guba, proc se od smrada ne moze pogotovo uvece , preko Meljina . Oce li gospoda povratnici u koaliciji sa Demokratama i Df – om . Odgovarat za ekolosku katastrofu ,stetu. Koju su nanijeli gradu i gradjanima sa kolektorom. Sramota ja samo ne znam zasto su vas gradjani glasali. Niti jedan pokazatelj nemate . A sve prisvajate da ste vi uradili i zavrsili. Evo gradjani opet vam se pita Podgorica. Oni ce vam iz kancelarije u Podgorici diktirat sta ce te i kao ce te. Nama Podgoricani vode Nas Herceg Novi. Tako i treba nista se ne cudite . Imali ste sansu. Sad izvolite. Naredne 4 godine . Prvo dopis u Podgoricu . Pa onda ako dozvole Podgoricki bosovi. Da nesto uradite. Blago nama. Svaka nam je stvar ovakva.

  56
  15
 6. Divno je da mlad obrazovan kulturan momak došao na mjesto presednika Skupštine. Nadam se da će vrijedno i odgovorno raditi kao i do sada.Sretno!

  52
  59
  • Otovici su ogranak Obradovica iz Njegusa, odseljeni u Vasojevice.Drugi ogranci pod razlicitim prezimenima, npr. Novakovici posli u Berane, Pipere i Drobnjake; kao Hotovici u Zetu….ima ih svuda, ali be bas u Novom.

   10
   6
 7. A dje Bigović. Oće li on sada u Turističko, on je mr.turizms. Dosta du Mica i ekipa to uzirpirali. Najbolje uzmite i DPS u vlast i idemo dalje. Zasto samo Novsku listu?

  33
  18
 8. Je l’ moguce? Ivan je mator za ovu funkciju. Dovedite mladjega. Nemate vi kadar. Daj Boze da Novi krene nekim putem boljitka i prosperiteta mada…

  26
  11

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code