Početna Kultura Ivan Salatić i Dušan Kasalica kod ministra kulture

Ivan Salatić i Dušan Kasalica kod ministra kulture

1

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je sa hercegnovskim rediteljem Ivanom Salatićem i producentom Dušanom Kasalicom filma „Ti imaš noć“, koji će premijerno biti prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji.

Ministar Bogdanović je čestitao autorima, ocijenivši da je ovo veliki uspjeh autorske ekipe, ali i crnogorske kinematografije. Posljednjih nekoliko godina crnogorska kinematografija sve je vidljivija na svjetskoj sceni, posebno od osnivanja Filmskog centra koji je značajna podška našim autorima, kazao je Bogdanović.

Autori su informisali mninistra o planiranim aktivnostima na promociji i prezentaciji filma na Venecijanskom festivalu i istakli uvjerenje da će film „Ti imaš noć“ biti zapažen, ističući zadovoljstvo cjelokupne ekipe postignutim uspjehom.

Film je realizovan uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije i Doha Film Instituta, Opštine Herceg Novi, te Turističke organizacije grada.

Uloge u ovom ostvarenju tumače: Momo Pićurić, Luka Petrone, Ivana Vuković, Jasna Đuričić, Boris Isaković i Marko Štibohar. Producenti filma “Ti imaš noć” su Dušan Kasalica i Jelena

Angelovski iz kuće Meander Film iz Crne Gore, dok je koproducent Non-Aligned Films iz Srbije. Direktor fotografije je Ivan Marković, montažerka Jelena Maksimović, scenografiju potpisuje Dragana Baćović, kostim Lidija Andrić, dizajn zvuka Jakov Munižaba, dok je miks zvuka uradio Nikola Medić.

Ministarstvo kulture će i u narednom periodu, kao i do sada podržavati filmske stvaraoce iz Crne Gore. U ovoj godini filmska ostvarenja iz naše zemlje biće predstavljena na brojnim svjetskim festivalima.

1 komentar

  1. Filmski festival i mladi reditelji su ogroman dar za Herceg Novi i jedna od najvećih umjetničkih vrijednosti u ovoj državi. Budimo zahvalni na tome

    6
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code