Ivana Malavrazić – najmlađi hendler sa najviše pehara

Ivana Malavrazić – najmlađi hendler sa najviše pehara

5
Podijeli

Junior hendlerka iz Herceg Novog, dvanaestogodišnja Ivana Malavrazić nastavlja da ređa uspjehe. Ona je na 4 međunarodne izlobe pasa i dvije specijalke, u gradovima Gruda i Posušje u Bosni i Hercegovini ostvarila veliki uspjeh za kinologiju Crne Gore i njen Herceg Novi.

Ova učenica VII razreda, kao najmlađi izlagač u konkurenciji od 1298 pasa iz 16 zemalja, sa ljubimcima haskijem Icy, starim 16 mjeseci i biglom Maya, starim 2 godine i 2 mejseca uspjela je za dva dana da osvoji čak 17 pehara.

Picerija i restoran

Njen haski Icy bio je 4 puta prvak rase BOB, 2 puta prvake pete grupe BOG i jednom treći u petoj grupi BOG3. U generalnom plasmanu za juniore, osvnojeno je 3. mjesto JBIS3, a u generalnom plasmanu cijele izlobe takođe 3. mjesto “Best in show III”.

Bigl Maya bila je 4 puta prvak rase BOB, jednom druga u šetoj grupi BOG2, a u svojoj omiljenoj disciplini “junior hendlig” do 18 godina, Ivana je sa Mayom dva puta osvajala prvo mjesto BIS i jednom drugo BIS2.

Ova hrabra djevojčica dobro je poznata u kinološkim krugovima, jer je u 2016. godini bila najuspješnija junior handlerka u Crnoj Gori. Trebalo je da predstavlja Crnu Goru kao junior handlerka na prestižnom međunarodnom takmičenju u Birmingemu u Velikoj Britanij, pod nazivom ”CRUFTS 2017″, koje ima tradiciju dugu 126 godina. Na žalost, nije pošla, jer je nekoliko dana prije toga povrijedila skočni zglob.

Ivanu do kraja godine očekuje još pet međunarodnih i četiri domaća takmičenja.

5 Komentari

 1. Nekada je u srpsko-hrvatskom jeziku postojala jedna riječ VODIČ, ali pošto više nemamo ni kuće, a ni jezika možemo proglasiti engleski za službeni i samo njega da koristimo!

  8
  15
 2. Vode kučke i ocjenjuju ,kakva je to zanimacija ili takmičenje ? Curici svaka čast za ljubav prema psima ,ali što se mene tiče ova vrsta takmičenja ili izložbe je totalna budalaština .

  10
  17
 3. Dragi nasi OPSTINARI ovo je za slikavanje a ne ono neki dan i slicne situacije. Gdje su sada opstinske drustvene djelatnosti…Mica ajmo da te vidimo…Katicu… Ma VI i neznate da imate ovu djevojcicu u gradu!

  17
  14

Ostavite komentar

*

code