Ivana sa ljubimcem haskijem osvojila “Top Montenegro 2017”

Ivana sa ljubimcem haskijem osvojila “Top Montenegro 2017”

2
Podijeli

Junior hendlerka iz Herceg Novog, dvanaestogodišnja Ivana Malavrazić, osvojila je I mjesto V FCI grupe u konkurenciji “najbolji pas”, sa svojim psom Siberian Husky, po imenu Santsierra Icily Cold, starim 20 mjeseci, na manifestaciji Top Montenegro 2017 u Bečićima. Riječ o manifestaciji na kojoj se biraju najbolji iz oblasti kinologije u Crnoj Gori.

Ivana se ove, kao i prošle godine, tako ponovo našla među najboljima, što je najprije njen, a zatim i uspjeh kinologije Herceg Novog.

Picerija i restoran

Inače, Ivanin haski je šampion i grand šampion Crne Gore, šampion Hrvatske, BiH, Balkana, Mediterana i Jadrana. Ove rezultate je ostvario u razredu Junior (mladih). Isti rezultat Ivana je postigla i prošle godine, ali sa psom Biglom Sara Lee s Pack Maya.

Kao junior hendlerka ( do 18. god ) Ivana je u ovoj godini čak 9 puta bila na pobjedničkom postolju u disciplini Junior handling.

Ipak, njena najveća želja – učešće na međunarodnom takmičenju Junior Handlera CRUFTS 2017 u martu ove godine, nije joj se ispunila, jer je tri dana pred odlazak u Birmingem povrijedila skočni zglob. To je, inače, najprestižnije takmičenje Junior Handlera u svijetu sa tradicijom dugom 126 godina, a Ivana je trebalo da predstavlja Crnu Goru.

Ona se ove godine takmičila u 4 države, dok je u 2018. godini  očekuju veći izazovi u Junior Handlingu u 9 evropskih država.

Na kraju, ova mala uspješna Novljanka je čitaocima i članovima redakcije Radija Jadran poželjela srećne praznike uz veliku jelku koja predstavlja sve njene osvojene nagrade u ovoj godini, uz obećanje da će jelka u sljedećoj godini biti veća.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code