Početna Oko nas Kotor “Ivo Vizin – kapetan od snova” na sceni Kulturnog centra “Nikola Đurković”

“Ivo Vizin – kapetan od snova” na sceni Kulturnog centra “Nikola Đurković”

0

Predstava za djecu o najpoznatijem kapetanu iz Boke i prvom Slovenu koji je oplovio svijet, Ivu Vizinu, pod naslovom “Ivo Vizin – kapetan od snova” biće premijerno prikazana večeras u velikoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković” u Kotoru.

Nastala u koprodukciji Gradskog pozorišta iz Podgorice, Kotorskog festivala pozorišta za djecu i Kulturnog centra “Nikola Đurković” iz Kotora, predstava je rađena po tekstu Jelene Lele Milošević, nagrađenom na konkursu ASSITEJ-a 2017. godine.

Režiju potpisuje Zoran Rakočević, a igraju: Vule Marković, Jelena Simić, Sanja Popović, Pavle Popović, Goran Slavić, Miloš Pejović, Branka Femić i Pavle Ilić.

“Ivo Vizin je svojim saosjećanjem sa ljudima koji su prošli kroz njegovo teško djetinjstvo stvorio sebi vječan put. Dosegao je do Rta dobre nade prije nego se otisnuo na pučinu. Jer dobra nada je unutra, u svakome od nas. Pitanje je samo da li će scile i haribde našeg brzog života u kojem gubimo empatiju, zaboravljamo najpreče – porodicu i najbolje prijatelje, u kojem jurimo za ispraznim uspjehom karijere i ostvarenjima u kojima smo surovo osamljeni i odaljeni od suštine, uspjeti da nas zauvijek zarobe i poraze kao ljude. Otisnimo se u plovidbu života.”

Prema riječima glumca, Gorana Slavića, koji tumači lik Federika Belaviste, komad je, zbog težine radnje i situacija u kojima se nalaze likovi, rađen za djecu stariju od 12 godina. Radnja prati život Iva Vizina od najranijeg djetinjstva kroz razne životne dogodovštine, dok nije stasao u jednog od najodvažnijih kapetana.

Početak predstave zakazan je za 20 časova. Karte se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra, od 10 do 13 i od 18 do 20 časova. Cijena karte je 4 eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code