IX Streljački Kup Mimoze 2017: Novljani opet najbolja ekipa

IX Streljački Kup Mimoze 2017: Novljani opet najbolja ekipa

0
Podijeli

Jedna od posljednjih ovogodišnjih sportskih manifestacija u okviru  48. Praznika mimoze – dvodnevno takmičenje u olimpijskom Trap streljaštvu održano je proteklog vikenda na streljani na Kamenom.

Na otvaranju takmičenja viđena je vrlo zanimljiva borba u kojoj je nakon maratosnkog finala, po novim ISSF pravilima trijumfovao jedan od najboljih crnogorskih trap strijelaca, Jovica Marković iz Budve rezultatom 40:38, ispred bivšeg pobjednika ISSF juniro Svjetskog Kupa, Borka Vasiljevića iz užičkog Prvog Partizana.

Picerija i restoran

Vasiljević je pokazao klasu u kvalifikacijama, gdje je bio ubjedljiv, ali se Marković koncentrisao u finalu, od starta poveo i vrlo stabilno do kraja držao nivo, te po prvi put podigao veliki prelazni pehar Kupa mimoze. Treće mjesto je pripalo Bošku Raičeviću iz cetinjskog Gamsa, dok su u eliminacionim fazama finala otpali Perišić (HN), Stanišić (BD) i srpski rekorder (123/125) Pera Nedić iz Stare Pazove.

U ekipnoj konkurenciji Novljani već devetu godinu nisu poraženi. Pobjednički sastav činili su: Perišić, Mrkajić i Đurović, koji su sakupili 295 poena, ispred ekipe Stare Pazove u sastavu Nedić, Bitević i Fabri. Oni su upisali 288, dok je treće mjesto pripalo SK Budvi u sastavu Marković, Stanišić i Božović, sa 286 poena.

Na streljani na Kamenom učestovali su strijelci iz 8 klubova iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Prvog dana kvalifikacija obilne padavine umnogome su ometale takmičare, a neki su usljed toga i odustali do učešća na IX Streljačkom Kupu Mimoze 2017.

Ovogodišnja Liga-kup sezona u letećim metama startuje za 12 dana prvim kolom Kupa Crne Gore u Budvi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code