Početna Ekonomija IZ BOKA GRUPE SAOPŠTAVAJU: NE PRISTAJEMO NA REKETIRANJE I UCJENE

IZ BOKA GRUPE SAOPŠTAVAJU: NE PRISTAJEMO NA REKETIRANJE I UCJENE

0

boka group logoOtvaranje golf-terena Boka grupe u nedjelju, 25. avgusta, proteklo u znaku protesta vlasnika privatnog zemljišta, koji su blokirali izlaz iz kompleksa, a na ovo su danas regaovali iz Boka Grupe.
Zastupnik vlasnika privatnog zemljišta nekadašnjeg poljoprivrednog dobra, pored tivatskog aerodroma, Mato Marović je već poznat zaposlenima u Boka Group, nakon svoje ranije, agresivne posjete kancelarijama kompanije, kojom prilikom je zahtijevao sastanak “u četiri oka” sa vlasnicima Boke, kako bi raspravljao o neodređenim pitanjima, saopšteno je danas iz Boka Grupe, prenosi CDM.

Kako kažu, Mato Marović od ranije im je poznat, i oni ne pristaju na njegove ucjene i reketiranja.
“Marović je nakon ranijih posjeta kancelarijama Boka Grupe prijetio da će, ukoliko ne dođe do sastanka “u četiri oka” odmah podgrijati strasti i organizovati 1.000 demonstranata da uđu na zemljište i do temelja sruše sve objekte u vlasništvu investitora i drugih”, tvrde iz Boka Grupe.
Oni su istakli da su takođe, bili upozoreni od Marovića, da će on na razne načine ”orkestrirati eskalaciju tenzija, širiti polemiku, i nastaviti sa zastrašivanjem investitora u golf projektu, kao dio kampanje da obezbijedi ispunjenje svojih zahtjeva”.
“Boka nema ni ulogu, niti vezu sa nijednim zahtjevom za restituciju, te Boka ne može da raspravlja u vezi sa ovim pitanjima, koja su dio čisto zakonskog postupka između bivših vlasnika i vlasti, i odnose se, koliko je Boka Group upućena, samo na dio posjeda u vlasništvu Montepranzo-a, a ne na cijeli posjed”, naglasili su iz Boka Grupe.
Prema njihovim riječima Maroviću je, takođe, jasno stavljeno do znanja da se vježbalište za golf nalazi na katastarskoj parceli broj 2100, koja nije dio bilo kakvog sudskog postupka ili zahtjeva za obeštećenje, niti je dio zemljišta koje ima veze sa Marovićevom grupom demonstranata.

 

“Kako mi nemamo nikakve veze sa spornim pravnim pitanjima, očigledno je da bi jedina tema takvog sastanka bio novac. Dakle, u pitanju je samo i jedino novac, a ne parcele. Takvu vrstu reketiranja i ucjena javno odbijamo”, poručili su iz kompanije.
Boka Group, kako su naveli, u ovom trenutku obezbjeđuje zaposlenje za više od 40 ljudi u Crnoj Gori, a vjeruje da oni imaju pravo da bez straha uživaju koristi investicionih ulaganja u Tivtu, prenosi portal CDM.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code