Početna Oko nas Budva Iz “Budvanske rivijere” nastaje novo preduzeće “Sveti Stefan hoteli”

Iz “Budvanske rivijere” nastaje novo preduzeće “Sveti Stefan hoteli”

0

Skupština akcionara Hotelske grupe Budvanska rivijera trebalo bi da 26. juna razmotri model odvajanja i osnivanja novog preduzeća, čiji je radni naziv “Sveti Stefan hoteli”.

FOTO: HG Budvanska rivijera

Na dnevnom redu sjednice je predlog odluke o uslovima i načinu odvajanja uz osnivanje novog preduzeća. Akcionari će razmatrati i predložene odluke o smanjenju osnovnog kapitala zbog osnivanja novog preduzeća i emisiji akcija po tom osnovu, prenosi Mina business.

Odbor direktora HG Budvanska rivijera je prošle sedmice predložio model restrukturiranja kompanije – odvajanjem, uz osnivanje novog preduzeća, čiji je radni naziv “Sveti Stefan hoteli”.

Odvajenje bi podrazumijevalo proporcionalnu podjelu akcija novog preduzeća, akcionarima postojećeg.

Namjera je da se od Budvanske rivijere naprave dva preduzeća, od kojih će jedno imati u vlasništvu Sveti Stefan i vilu Miločer, koji su dati u zakup, a drugo ostale hotele Budvanske rivijere.

Struktura akcionara u oba preduzeća ostala bi ista, s tim što će nominalna vrijednost akcija biti različita.

Vlada ima 41,64 odsto udjela u HG Budvanska rivijera, AIK banka 15,23 odsto, Fond penzijsko-invalidskog osiguranja 12,8 odsto, Stratex Development 9,4 odsto, Stratex Hospitality 5,8 odsto i Zavod za zapošljavanje 4,27 odsto.

Skupština akcionara bi trebalo da izabere Odbora direktora, vršioca dužnosti izvršnog direktora i revizora novog preduzeća.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code