Početna Politika IZ “IZBORA” PORUČILI: NE ODUSTAJEMO OD SMJENE VLASTI JER HERCEG NOVI ZASLUŽUJE...

IZ “IZBORA” PORUČILI: NE ODUSTAJEMO OD SMJENE VLASTI JER HERCEG NOVI ZASLUŽUJE BOLJE

0

dusan radovic kruso3Udruženje građana „Izbor” neće odustati od smjene vlasti u Herceg Novom ali ne zato da bi neko od njih zauzeo bilo kakvu funkciju, osim možda odborničku, nego zato da bi se formiralo kvlitetno, stručno i bolje rukovodstvo grada, da bi se prestalo sa urušavanjem Herceg Novog, koji je izgledao mnogo bolje prije 30 godina nego danas – ovo je danas na talasima Radija Jadran u emisji u zakupljenom terminu saopštio predsjednik Upravnog odbora urduženja građana „Izbor” Dušan Radović Krušo.
On je ponovio brojne nezakonitosti o kojima imaju saznanja a tiču se i formiranja i rada JP Parkng servis, te da će o svemu tom obavjesiti sve relevantne institucije u državi, ali i evropske zvaničnike.
– Ovo je prevelika krađa građana da bi tako olako prešli preko nje, reko je Radović.

– Jasno je ko je u startu omogućio nelegalno poslovanje Parking servisa – prije svega gradonačelnik svojim činjenjenjem, a kontrolne institucije svojim nečinjenjem do sada, rekao je on.
Kroz brojna pitanja koja su pristigla za sat ipo, Radović je još jednom ponovio da nije ničija produžena ruka, pa ni DPS-a, da nikome nije okrenuo leđe, niti Srbima, a ni Crnogorcima, da je ponosan na ono što jeste, ali i na sve svoje prijatelje, bilo kako se izjašnjavali. A da upravo priču o nacionalnom identitietu Novljana konstantno podgrijavaju, u lokalnoj vlasti da bi imali čime da se zaštite od nesupjeha, koji je sve vidljiviji u gradu u svim segmentima – rekao je Radović.
Herceg Novi je postao palanka i po uređenosti ali i mentralno, i to se mora mijenjati, ali i to je razumljivo jer oni nisu bili nigdje, ništa drugo nisu vdjeli, ne znaju kako grad može da izgleda.
Zato ću im predložiti da o našem trošku obiđu neka elitna mjesta, povešćemo na ekskurziju gradonačenika Mandića, zajedno sa 5 svojih potpredsjednika – kazao je Radović.
On je ustvrdio da se Herceg Novi ne vodi domaćinski, da ne postoji nikakv strateški plan za razvoj, da zato nastaje i haos i katastrofa na ulicama, u saobraćaju i funkcionisanju JP.
U lokalnoj vlasti smatraju da je grad njihovo vlasništvo i da mogu zbog toga raditi šta god žele i ponašaju se kao da mi ovo ne smijemo da radimo.
„To je naš životni prostor, i ovo je naš ekonomski prostor i iz toga proizilazi i pravo i obaveza da ga štitimo jer oni su neznalice i neuspješni u tome što rade, a sve to rade zbog liče korisit”.

Picerija i restoran

 

– Ti ljudi koji su na vlasti oni žive od podjela, oni se kriju iz srpstva, pa kažu oće Krušo da vrati grad Crnogorcima. A, ja sam Srbin više nego svi oni zajedno i zato imam orden Svetog Save.
Dok su oni prvo bili lažni komunisti, pa su sad lažni Srbi, to je jedna maska, to je …”cirkus Medrano” – kazao je Radović.
On je najavio novo otkrivanje afera u radu lokalne samouprave, ali i nastvak podizanja svijesti građana kroz akcije i inicijative, koje će pokazati da se upravo tako mogu stvari mijenjati na bolje.
Ako bude trebalo ići ćemo i na referendum pa neka Novljani kažu šta misle o vladajućoj koaliciji i na taj način.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code