IZ KABINETA PREDSJEDNIKA: HERCEG NOVI NASTAVLJA PUTEM PROSPERITETA

IZ KABINETA PREDSJEDNIKA: HERCEG NOVI NASTAVLJA PUTEM PROSPERITETA

0
Podijeli

Dejan Mandic 2012Iz Kabineta predsjednika opštine Herceg Novi, danas je našoj redakciji stiglo reagovanje na tekst „Parking servis već 6 godina nezakonito globi građane Herceg Novog”. Saopštenje objavljujemo integralno.
„Zbog dubokog poštovanja svih Vas i zbog istine obraćamo se javnosti saopštenjem a razlog su sve češći i neosnovani napadi na izvršnu vlast od strane pojedinaca iz nedavno formirane NVO „Izbor”. Juče su iznijeti niz neistina kada je riječ o JP „Parking servis”. Sve odluke zasnovane su na Zakonu, a iako je i do sada bilo bezbroj kontrola nadležnih organa pozivamo ih ponovo, da ako treba, prekontrolišu sva akta od osnivanja do danas i poslovanje ovog Javnog preduzeća. Ali, gospodi iz ove NVO nije do toga. Ne brine njih ni saobraćaj u gradu niti parkinzi. Žele oni da insinuacijama skrenu pažnju javnosti sa stvarnog stanja stvari. Žele da podmetanjima devalviraju rezultate rada ove vlasti, da omalovaže sve napore da se otvore perspektive za razvoj grada. Na sreću, rezultati su tu i teško da iko narod može obmanuti.

Podsjetićemo samo da je u toku realizacija vitalnih infrastrukturnih projekata – izgradnja kanalizacionog kolektora i postrojenja za preradu otpadnih voda vrijednosti 30 miliona evra. Njihovom izgradnjom riješava se ovaj problem i stvaraju preduslovi za ozbiljna strana ulaganja. To dokazuje i početak izgradnje kompleksa u Kumboru koji je, sa 500 miliona evra, najveća turistička investicija u Evropi. Ovih dana će država potpisati aneks ugovora i sa Konzorcijumom NORD STAR koji će graditi veliki kompleks na Luštici. Imamo podršku države koja cijeni naše napore da stvorimo perspektivu za razvoj grada. Završili smo projekat za izgradnju deponije čvrstog komunalnog otpada tako da ćemo biti jedna od rijetkih opština u državi koja je taj veliki problem riješiti za dugi niz godina, a što je takođe uslov za strana ulaganja.Tenderi su raspisani za brojne infrastrukturne projekte kao što je uređenje Šetališta, glavne gradske ulice, kanalizacije na Toploj, brojnih ulica i puteva… Završava se kompletiranje dokumentacije za priključenje na regionalni vodovod i rješavaju brojna pitanja od vitalnog značaja za grad. Nažalost, NVO „Izbor” skretanjem pažnje sa ovih vitalnih pitanja želi da aktuelizuje sebe i, kako je najavila, dodje na vlast. Lokalni izbori u Herceg Novom bili su prije godinu dana. Odbornici koji nijesu prihvatili njihovu inicijativu za skraćenje mandata ovog skupštinskog saziva, a predstavnici su naroda koji ih je glasao, odmah su nazvani pogrdnim imenima. Pa zar i taj gest nije dovoljan da se procijeni kako bi građane Novoga ta NVO podijelila u zavisnosti da li su ZA ili PROTIV njih! To nije politika. To je potcjenjivanje izborne volje građana. Još jednom pozivamo državne organe da utvrde sve činjenice vezane za rad „Parking servisa” i svih preduzeća i ustanova, ili bilo kojeg drugog segmenta lokalne uprave.

Picerija i restoran

 

Herceg Novi nastavlja putem prosperiteta jer sva važna pitanja uspješno rješavamo, otvorili smo vrata stranim investitorima, svakoga dana sve je više radnih mjesta za Novljane, a dodatni motiv su nam i visoka međunarodna priznanja za razvoj turizma koja dobijamo svake godine. Prepoznat je Novi kao značajna turistička destinacija, kao grad festivala, kao grad perspektive. Sve insinuacije i prljava politikantska podmetanja govore najbolje o onima koji se time bave”, saopštavaju iz Kabineta predsjednika opštine Herceg Novi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code