Iz kulturnog kalendara do kraja sedmice

Iz kulturnog kalendara do kraja sedmice

797
0
Podijeli

film enklava plakatVečeras je u Dvorani Park, u 19 h, film “Enklava”, Gorana Radovanovića, koji se bavi životoim Srba na Kosovu. Oni su ostali na svojim ognjištima nakon 1999. godine u izolovanim zajednicama. Film je prikazivan i nagrađivan na više festivala od Moskve do Montereja. Igraju Nebojša Glogovac i Anica Dobra, u glavnim ulogama, Miodrag Krivokapić, Nenad Jeftić, Goran Radaković, kao i djeca iz kosovskih enklava. Fondacija „Delije“ organizovala je projekciju filma uz prikupljanje prihoda od ulaznice u humanitarne svrhe.
Postavka radova pod nazivom “Ulice”, Novljanina Tihomira Konjevića biće otvorena sjutra veče u foajeu Dvorane Park, u 20 h. Publicista Minja Bojanić u katalogu za izložbu govori o ovom mladom Novljaninu kao odanom podaniku Mediterana. tihomir konjevic plakatAutor svojim djelima opominje, podsjeća i brani raskošno neimarsko nasljeđe mudrih i skromnih naši predaka.
Povodom 79 godina postojanja, za subotu, 12. decembra, u 20 h, zakazan je koncert KUD „Ilija Kišić“ iz Zelenike. Društvo je dobitnik Oktobarske nagrade Herceg Novog, kao i drugih nagrada za doprinos u kulturi. Koncertima širom zemlje i inostranstva prenosili su igrom i pjesmom ljepotu zavičaja. Ulaz je besplatan, ali će biti određena i mjesta za prikupljanje sredstava za liječenje naših sugrađana Žane Međedović i Martina Stepanovića.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code