Početna Turizam Iz NTO oko 25 hiljada eura za stazu-vidikovac Klinci-Tići, manifestacije Herceg festa...

Iz NTO oko 25 hiljada eura za stazu-vidikovac Klinci-Tići, manifestacije Herceg festa i Operosu

8

Nacionalna turistička organizacija će zbog razvoja inovativnih turističkih proizvoda koji obogaćuju turističku ponudu, podržati 21 projekat, vrijednosti 140 hiljada eura. Odluke je donijela nakon više javnih poziva koji su u junu raspisani u okviru Programa podsticajnih mjera u oblasti turizma.

U okviru javnog poziva – Razvoj inovativnih turističkih ponuda koje obogaćuju turističku ponudu, od pristigle 31 aplikacije, odnosno od podržane 21, iz NTO će sa 3.200 eura pomoći jedan projekat u hercegnovskoj opštini. Podršku je dobio Moric doo, za uređenje staze – vidikovca Klinci – selo Tići.

Zahtjev za subvenciju dostavio je još i paraglajding klub AdriaFly za II fazu uređenja paraglajding poletišta „Dizdarica sa opremom“, međutim NTO za sada nije odgovorila pozitivno.

U okviru podsticajnih mjera za organizovanje manifestacija čija ukupna predračunska vrijednost iznosi preko 100 hiljada eura, NTO podržala je 13 organizacija sa raspoloživim sredstvima u iznosu od 165 hiljada eura.

JUK Herceg festu biće dodijeljeno 10 hiljada eura, mada u tabeli nije precizirano za koju manifestaciju, dok će Fondaciji Operosa biti uplaćeno 11 hiljada eura za održavanje jedinog festivala opere u Crnoj Gori.

Među podnijetim aplikacijama bila je i aplikacija za organizaciju Praznika mimoze, međutim, podrška NTO je u ovom pozivu izostala.

Korisnici su u obavezi da realizuju projekat, obezbijede učešće, sredstva namjenski iskoriste i realizuju druge obaveze shodno dostavljenom projektu, javnom pozivu i programu.

Odobrena sredstva u izosu od 50 odsto mogu biti uplaćena nakon potpisivanja ugovora, uz uslov da korisnik dostavi avansnu garanciju na taj iznos. Preostalih 50 odsto sredstava uplaćuje se nakon realizacije projekta i po dostavi sve neophodne dokumentacije.

Inače, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i NTO raspisali su 19. juna javni poziv za podsticajne mjere u turizmu, za koji će ukupno biti opredijeljeno 800 hiljada eura.

8 Komentari

 1. Tuda idem po vijeka pjeske,ne znam da je iko poginuo na Zmijicu,a vidi se da politicis dobro i da nijesi nas jer od nas mjestana niko ne zbori Zmijice nego Zmijica. To te otkriva politicaru drveni,a sto ti smeta tudje dobro?Zar Lusticanima ne treba put?

  2
  1
 2. Simo, u pravu si.Još prije desetak godina Opština je prodala zemlju i opredjelila 300.000,00 za trotoar.I čak objavila tender.Sad ni para, ni trotoara!

  11
  3
 3. MOGU LI NAM POMOCI DA URADIMO ,PJESACKU STAZU OD 150 METARA NA ZMIJICE,IZMEDU KUMBORA I ZELENIKE, JER OVI IZ OPSTINE DEFINITIVNO NECE. KOLIKO JE TEK OPSANO ZA PJESAKE TO ZNAJU SVI TURISTI KOJI HOCE DA PROSETAJU

  17
  2
   • Skoro milion godina je trebalo gradu da naprave tunel za pješake Zelenika-Meljine, a to znači samo jedno – još toliko će se čekati na stazu Zelenika-Kumbor. Dako postane jasno da su POTREBE GRAĐANA zadnja rupa na svirali svakoj vlasti. I zato treba da glasamo za one koji nam prave te staze, rješavaju pitanje gradskog prevoza (ovaj sadašnji na 40 minuta se ne može nazvati prevozom, pa je bolje da se preinači u kružni obilazak grada za turiste) ili vodosnabdjevanja. I navikavamo ih da će dobiti glas isključivo ako nam urede probleme iz svakodnevnovnog života, tj funkcionisanja grada. U protivnom, nameću nam krivu logiku – sada treba da se bavimo svadjom Demokrata i Demokratskog fronta, a ne time npr. koliko je komplikovano stići do Kuta ako nemate svoje vozilo, niti novac za taksi?
    PS. Zašto još nema reakcija nadležnih na činjenicu da je Tamara Vujović. odbornica Demokrata i savjetnica gradonačelnika, kao član komisije za dodjelu sredstava NVO, sebi dodjeljuje sredstva preko NVO UZOR, i to već drugu godinu za redom? Prošle godine je navodno realizovala projekat za stare, a ove će projekat za mlade, Podsjećam, na Fejsbuk stranici NVO UZOR nema informacija o realizovanom projektu za stare . Možemo samo da naslutimo da Demokrate čuvaju svoje odbornike i boje se da akoih kazne, u ovom slučaju Vujovićku, mogu ostati bez jednog glasa? Pa čuvajte je slobodno, ali od mene glas nećete više dobiti.

    7
    2
 4. Za Mimozu ne treba davati pare,nista inovantno se nije napravilo odkad postoji. Mimoze nema nazalost nego se uvozi,cemu onda finansirati nekakve interesne grupe za setanje po Evropi i trosenje nasih para. Za Operosu ok,a za rurarni turizam ipak premalo.Treba ocuvati autentnicost na nivou drzave.

  15
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code