Početna Društvo Iz Opštine Herceg Novi mještanima Sutorine i Mojdeža: Nije izostavljena sanacija puta

Iz Opštine Herceg Novi mještanima Sutorine i Mojdeža: Nije izostavljena sanacija puta

22

Sanacija dijela puta u Sutorini, na potezu od odjeljenja OŠ Dašo Pavičić ka Mojdežu nije izostavljena, kako sumnjaju mještani, već se u sklopu sanacije putne mreže u Tijesnom klancu, ona obavlja fazno, zbog obima radova i veoma lošeg stanja puta.

To se navodi u odgovoru lokalne uprave na otvoreno pismo dijela nezadovoljnih stanovnika dva hercegnovska naselja, dostavljenom Radiju Jadran.

Do sada je uređen dio trase, ali u planu je da ona bude završena u cjelosti, što podrazumijeva i uređenje poteza od područnog odjeljenja Osnovne škole „Dašo Pavičić“ ka Mojdežu. Takođe, u Tijesnom klancu je planirano postavljanje javne rasvjete i određena su 32 rasvjetna mjesta, a posao će u narednom periodu izvesti „Komunalno stambeno“ preduzeće.

“Cilj nam je da saniramo dionicu koja je posebno značajna za mještane i da građani u ovom dijelu Herceg Novog dobiju uređen put do svojih kuća. Uređenje puta kroz Tijesni klanac je važno i kako bi se osigurala alternativna saobraćajnica,  posebno u periodu rekonstrukcije oštećenog dijela puta Ratiševina-Mojdež”, navode u lokalnoj upravi.

Sve do sada izvedene radove finansirala je Opština Herceg Novi, u saradnji sa Mjesnom zajednicom Mojdež, ističu u Opštini, navodeći da je od posebne važnosti učešće mještana kojima su zahvalni na izuzetnoj saradnji.

“Mještani su nam sve svoje sugestije i do sada upućivali putem Mjesne zajednice ili ličnim kontaktom, a mi se uvijek maksimalno trudimo da u mjeri svojih mogućnosti izađemo u susret zahtjevima sugrađana. Poboljšanje lokalne putne infrastrukture u naseljima na području cijele opštine naš je stalni zadatak, za čiju realizaciju su nam podrška i učešće mještana od najvećeg značaja”, zaključuju u lokalnoj upravi.

Podsjećaju da je uređenje puta kroz Tijesni klanac počelo prošle godine, kako bi nakon više decenija bila uređena dionica koja povezuje Mojdež i Sutorinu.

22 Komentari

 1. Čija je ideja da s epravi put Sutorina – Mokdež.
  To je bacanje para. Ko će tuda da ide uopšte.
  Bolje d asredite put do Šćepoševića.. Tj od kuće Sloba Grandova pa na više.. Do Bata Manjka kuće.
  I da se napravi teren u Grašinama.

  1
  2
 2. Sve ovo što se radi, sve je to odvlačenje pažnje sa većih problema.Ne kažem da putevi po selima nisu bitni, bitni su, ali pozabavite se vi, dobri moji, kanalizacijom, ispustima, kolektorom, nesnošljivim smradom, putevima u sred grada, školama, autob. stanicama, uređenjem prostora, infrastrukturom, sadržajima…
  Je li vječito treba da nam je glavna tema asfaltiranje 100 m puta i postavljanje nekolilo sijaličnih mjesta?Ko da su ne znam šta uradili?!I to treba da nas raduje, je li?Radovaćemo se kad proradi kolektor, kad se “Iberostar” priključi na kanalizaciju(nikad!), kad dobijemo novu školu u Igalu, kad autobuska bude izgrađena na nekom razumnom mjestu…
  Načekaćemo se…..

  15
  • Nije no 10 puta gore od makadama, to su čisti udarci kad prolaziš kolima. Sve to na 5 minuta pješke od trga N. Đurkovića!!! A što 4 strujna dalekovoda idu neposredno iznad 50-tak kuća i imanja, to nikoga ne interesuje!?! Prava zona sumraka, a skoro u centru grada – SRAMOTA!

 3. A radnik vodovoda koji ujedno drzi kafanu se hvali kroz Sutorinu kako on ne placa vodu i kako mu je oprosten dug od 1600e , aki je to istina scaki komentar je suvisan ! A jos cu se raspitat i doznat cu istinu ovi se mora zaustavit !

  39
  5
 4. Naravno. Propaganda namjerna,jer evo za Katiceva mandata put dodje gdje ga nikad ranije nije bilo po selima,a popravljaju se postojeci. Mojdez je dobro omastio brkove za vrijeme Tita i doveden put do svakog zaseoka pa neka se malo suzdrze od zapomaganja. Sad se izvinite sto propagirate neistine po medijima protiv onih koji ce vam sigurno izaci u susret,a zivi bili,pa vidjeli.

  15
  19
  • Mojdezu je vise od pedeset godina uzimana voda i snabdjevao se cijeli grad od nasih izvora.Posledica su svi poruseni mlinovi.Put kroz Tijesni Klanac su probijali mjestani Mojdeza, grupa vizionara , rucno ili sa vrlo malo mehanizacije.Put od groblja do Mrkajica kuca i vise prema glavnom putu se ne moze uporediti sa putem u nekom Avganistanskom selu, tako da je Vasa opaska da je Mojdez omastio brkove vrlo zlonamjerna.Mojdez je u ime omladine koja opstaje na svojim ognjistima zasluzio mnogo vise od puta.

   16
   9
 5. Onda bi dobro bilo da i od skole prema selu Lucici, putem kojim prolaze gradjani Herceg Novog kao i turisti koji zive gore (mi od njih zavisimo jel’) zavrsite sto ste poceli, a ne ostavite do pola. I Cistoca bi mogla da se ukljuci, i bar da prazni kontejnere, kad vec tu nisu mogli donijeti nove, jer djeca idu u skolu. Motivisacemo Vas preko novina i interneta, ako nemate dovoljno motivacije da ulazete u svoj grad.

  21
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code