IZ “SUNČEVOG ZRAKA” PONOVO DEMANTOVALI MATKOVIĆA

IZ “SUNČEVOG ZRAKA” PONOVO DEMANTOVALI MATKOVIĆA

196
0
Podijeli

Jovo GrubacPredsjednik udruženja roditelja za podršku i pomoć djeci sa posebnim potrebama “Sunčev zrak” Jovo Grubač kontaktirao je danas ponovo našu redakciju povodom jučerašnjih izjava koje je dao predjsednik JP Parking servis Milorad Matković, a koje su vezane za parking mjesta namijenjena licima sa invaliditetom.

U tekstu koji je juče objavljen na našem sajtu u kojem Grubač navodi da je jednoj osobi sa invaliditetom naplaćen parking u žutoj zoni kod hotela “Centar” u Igalu tj na mjestu na kojima im je odobren besplatan parking uz neograničeno zadržavanje, jer je službenik parking servisa izdao nalog za naplatu parkinga, što kako smatraju u ovom udruženju nije bilo u redu. Direktor JP Parking servis Milorad Matković kazao nam je juče da je navodno došlo do greške i da je nalog storniran. Grubač je dodao da se to ne bi ni desilo da nisu obavijestili Radio Jadran i da bi parking ipak bio naplaćen. “On je mogao makar da se izvine i da kaže da je bila greška i mi bismo to shvatili. Kad je već dao neku izjavu, najmanje što sam očekivao je da zovne i nas i da se izvine i da kaže da su nalog stornirali, ali ne nakon 24 sata”.

Picerija i restoran

Grubač je takođe demantovao tvrdnje direktora Parking servisa Matkovića da im je u centru grada uvijek slobodan parking na mjestima na kojima je to predviđeno, dodajući i da je snimanjem terena utvrđeno da su mjesta prazna, i da parkiranje bilo kojeg drugog vozila na tim mjestima – odnosi pauk.

“To što je gospodin Matković kazao da su ta tri mjesta u žutoj zoni uvijek slobodna je potpuno netačno, jer mi smo skoro svakog dana u prilici da vidimo, kad prolazimo tuda, da su tu parkirani oni koji nemaju karticu za invalide”.

Podsjetićemo iz ovog Udruženja zahtijevali su od JP Parking servis da im se u žutoj zoni omogući besplatan parking, a u centru grada u crvenoj zoni da im se omogući zadržavanje od sat ili dva koliko im je neophodno da sa djecom ispune obaveze ili jednostavno da mališani sa posebnim potrebama, poput njihovih vršnjaka sudjeluju u svim zabavno kulturnim manisfestacijama u gradu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code