Početna Ekonomija Iz Savjeta za privatizaciju ponovo upozoravaju Brkovića i Popovića, da “ne diraju”...

Iz Savjeta za privatizaciju ponovo upozoravaju Brkovića i Popovića, da “ne diraju” Hotel “Plaža”

1

Akcionarskom društvu “Vektra Boka” u petak, nakon pressa punomoćnika bivših radnika Jovana Pejovića i Ranka Martinovića iz Udruženja za implementaciju prava, te predstavnice radnika Maje Pajović, stigao je novi dopis upozorenja Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

On je adresiran na v.d izvršnog direktora “Vektra Boke, Milića Popovića i predsjednika Odbora direktora, Dragana Brkovića.

S obzirom da su obaviješteni od punomoćnika bivših radnika, Jovana Pejovića, da je za 6. decembar opet zakazana vanredna sjednica Skupštine akcionara kako bi se obavio prenos imovine Hotela “Plaža” na novoosnovanu firmu “Plaža Boka” d.o.o, iz Savjeta podsjećaju da su dopisom od 22. novembra ukazali da se to kosi sa odrebama 5. i 3. Ugovora o kupoprodaji akcija HTP Boka, kao i članovima 5. i 4.

Drugim riječima, kupac je obavezan da neće tokom investicionog programa svojom radnjom, ili kroz organe u Društvu, prodati, otuđiti, ili na bilo koji način raspolagati kompleksom Hotela “Plaža”. Takođe, kupac ne može bez saglasnosti Savjeta za privatizaciju donijeti odluku, ili bilo koji drugi akt, ili učiniti radnju koji bi vodili statutarnoj promjeni društva.

Sekretarka Savjeta, Merima Baković, podsjeća Brkovića i Popovića da je Savjet još 20. jula odbio da da saglasnost za prodaju hotela Vektra Boke i tzraži da sa svim upoznaju Skupštinu akcionara.

Ona je o tome obavijetila i punomoćnika bivših radnika, Jovana Pejovića.

-Vlada je opravdala očekivanje radnika. Hvala Vladi i medijima. Razočarala nas je lokalna uprava, koja je navodno neutralna, a od javnosti krije poniženje iz Privrednog suda, koji joj ne da da naplati dospjeli million ipo potraživanja – kaže Pejović.

On podsjeća da je sudski izvršitelj donio rješenje na million ipo u korist Opštine, nakon presude Privrednog suda, a onda je to Privredni sud blokirao. Opština je prevarena, gurnuta u dilove sa Brkovićem, tvrdi Pejović. Za sada nema ništa od poravnanja sa njim za zemljište za Autobusku stanicu u Igalu, jer je čak Vektra Boka objavila tender za njegovu prodaju.

Nakon trećeg upozorenja iz Vlade, neizvjesno je što će se desiti na Skupštini akcionara, 6.decembra, gdje su većinski Dragan i Bojan Brković.

Ovih dana se očekuje i odluka Osnovnog suda Herceg Novi na zahtjev radnika koji su tražili privremenu mjeru da se zaustavi izdvajanje hotela Plaža iz imovine “Vektra Boke” i podrži zaključak Savjeta za privatizaciju.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code