IZ TO KOTOR TRAŽE BOLJI MODEL REGISTRACIJE TURISTA

IZ TO KOTOR TRAŽE BOLJI MODEL REGISTRACIJE TURISTA

74
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

kotorski-zalivDirektor Turističke organizacije  Kotor, Mirza Krcić uputio je pismo ministru unutrašnjih poslova, Ivanu Brajoviću, u kojem ga moli da predloži model koji bi olakšao registraciju turista.
– Povodom sve učestalijih negodovanja turista iz inostranstva koji imaju obavezu registracije, radi rješenja ovog iz godine u godinu sve neprijatnijeg problema, bio sam primoran da se obratim ministru Ivanu Brajoviću, kazao je Krcić agenciji Mina-business.
Prema važećim državnim propisima, obaveza registracije i prijavljivanja stranaca je u isključivoj nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.
– S obzirom na to da se veći broj stranih turista nalazi u smještajnim kapacitetima koji nemaju uredan sistem prijavljivanja gostiju, poteškoće sa njihovom registracijom su brojne i složene, kaže Krcić. On navodi da iako se stalni pritisak na kancelarije inspektora za strance u područnim jedinicama policije pokušavao smanjiti upućivanjem na turističke agencije, ova dva modela nijesu olakšala procedure.
– Zbog toga je kancelarija TO Kotor vrlo često mjesto neprijatnih i ljutitih komentara, navodi Krcić. Prema postojećoj zakonskoj regulativi lokalne turističke organizacije ne mogu obavljati prijavu boravka turista, jer se radi o javnom i neprofitnom turističkom servisu, koji nema niti svoje goste, niti smještajne kapacitete.
– Ipak, kako nam je interes grada i države u turističkom smislu važan, a zabrinuti brojnim negodovanjima stranih gostiju, molimo Vas da nam predložite kontakt osobu za pokušaj rješenja problema, navodi se u pismu Krcića upućenom Brajoviću.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code