IZ “VODOVODA” OBJAVILI TEK ZA VIKEND PLAN RESTRIKCIJA I IZVINJENJE GRAĐANIMA

IZ “VODOVODA” OBJAVILI TEK ZA VIKEND PLAN RESTRIKCIJA I IZVINJENJE GRAĐANIMA

247
0
Podijeli

Iako 1000 potrošača centra Herceg Novog, od četvrtka 20. marta, nema uredno vodosnabdijevanje, jer je EPCG isključila pumpne stanice na Kanli kuli, zbog duga “Vodovoda” od preko 800.000 eura, iz tog preduzeća su se tek u subotu udostojili da zvanično preko svog sajta obavjeste građane šta im je očekivati.

Iz d.o.o. “Vodovod i kanalizacija” su i preko sajta opštine juče objavili da je zbog isključenja pumpne stanice Kula sa elektro mreže otežano punjenje rezervoara Podi, Španjola i Bajer 2. Kako su objasnili, da bi potrošači koji se vodom snabdijevaju sa ovih rezervoara imali što kvalitetnije vodosnabdijevanje, prinuđeni su da u odredenim intervalima zaustave oticanje vode iz ovih rezervoara kako bi se pripunili.
Termini u kojima će se oticanje vode, a samim tim i dotok potrošačima obustavljati, su od 24 do 6 časova i od 14,30 do 17 časova.
Iz d.o.o. “Vodovod i kanalizacija” se još izvinjavaju potrošačima zbog ovih nepopularnih, ali, kako navode, u ovoj situaciji neophodnih mjera.
No, da li su ovakve rigorozne mjere bile neophodne i da li su ih građani zaslužili? Nema obavještenja o tome kada će prestati kažnjavanje onih koji uredno plaćaju vodu i struju i koji nisu krivi za dugove “Vodovoda”.
Prodaja objekta “Amerika” na Belavisti i “prebijanje” dugova između “Vodovoda” i “Vektra Boke”, kojoj se nada menadžment ovog javnog preuzeća, idu sporo. Propadaju licitacije, vrijednost objekta se umanjuje, pa se i njegovom eventualnom prodajom može izmiriti jedva trećina duga “Vodovoda” za struju. Opština, kao osnivač, o ovoj nemiloj i ponovljenoj situaciji u “Vodovodu”, još se ne oglašava. Možda u rukovodstvu misle da konačno treba da “zavrnu” slavine, odnosno finansijsku pomoć “šupljoj” kasi i “šupljoj” mreži novskog “Vodovoda”? Korišćenje zvaničnog sajta, radi obavještenja i izvinjenja građanima, zbog represivnih mjera EPCG, koje su prouzrokovali, možda će ovoga puta biti sva “podrška” “Vodovodu”?

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code