Početna Društvo Izabrana kompanija Airbus za noćno slijetanje u Tivat

Izabrana kompanija Airbus za noćno slijetanje u Tivat

6

Aerodromi Crne Gore izabrali su kompaniju Erbas (Airbus) za uvođenje noćnog saobraćaja na Aerodromu Tivat, saopštio je predsjednik Odbora direktora Dragoljub Bulatović.

Već deceniju unazad postoji stalna tražnja za dodatnim saobraćajnim slotovima na tivatskom aerodromu:

“Istrajavajući na značaju noćnog letjenja na aerodromu Tivat, imali smo sreću da dobijemo ovako referentnu kompaniju, kao što je Erbas. Osim uvjerenja u povoljan rezultat na definisanju procedura noćnog saobraćaja, sigurni smo i da je ovo jedno od ključnih pitanja po dalji razvoj i budućnost crnogorskih aerodroma, uključujući i njihovu novu i veću vrijednost u kontekstu predstojećeg međunarodnog tendera za izbor koncesionara”, kazao je Bulatović, a prenosi portal RTCG.

Već deceniju unazad postoji stalna tražnja za dodatnim saobraćajnim slotovima na tivatskom aerodromu, navode iz kompanije.

“Noćni letovi za najznačajnija emitivna tržišta, ustvari znače otvaranje novog aerodroma na postojećoj infrastrukturi, nove prihode i za Aerodrome i za turističku privredu, i otvaranje nekoliko desetina novih kvalitetnih radnih mjesta u Tivtu. Osposobljavanje alternativnog noćnog aerodroma, uz Podgoricu, ima samo po sebi ne samo ekonomski već i strateški značaj za našu zemlju”, rekao je on.

Crna Gora i za narednu deceniju ostaje dominantno avio destinacija.

“Odbor direktora i menadžment uložiće neophodni napor da u što kraćem roku, nakon uspješno izrađenih procedura stručnjaka Nav Blue-Airbus, započnu sa realizacijom noćnih avio operacija u Tivtu”, najavio je Bulatović.

6 Komentari

  1. A koliko je bezbjedno nocno slijetanje u Tivtu.Cini mi se i prije mnogo godina se to htjelo,ali ni jedna osiguravajuca svjetska kuca nije htjela potpisat ugovor.

    4
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code