Izabrani pobjednici konkursa SPKD Prosvjeta

Izabrani pobjednici konkursa SPKD Prosvjeta

0
Podijeli

Na literarnom konkursu u čast svetitelja i prosvetitelja, Save, raspisanom za učenike osnovnih škola u Boki Kotorskoj, na temu: “Zašto je slavan Sveti Sava”, u kategoriji poetskih radova prispjelo je 17 pjesama, a najbolji rad je Sava Sredojevića, učenika 8. razreda OŠ “Branko Brinić” iz Radovića. Drugo mjesto pripada Nikoli Đurđenoviću (8. razred) iz iste škole, a treće mjesto Nataliji Zloković (8. razred) iz OŠ “Orjenski bataljon” iz Bijele.

U konkurenciji proznih radova, kojih je bilo 12, najbolje je ocjenjen rad Nikole Kovača, učenika 6. razreda iz OŠ “Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote. Drugorangirani je rad Dušana Vujinovića, učenika 6. razreda iz OŠ “Ilija Kišić” – Zelenika, dok su treće mjesto podijelili Feđa Đurović (9. razred) i Jovana Drekalović (6. razred) takođe iz OŠ “Ilija Kišić”.

Picerija i restoran

Komisija u sastavu: književnik, Nikola Malović, književnica, Snežana Vukićević-Čvoro i književnik i jerej Špiro Živković vrijednovali su prispjele radove.

Na konkurs su prispjeli radovi iz osnovnih škola: “Drago Milović” iz Tivta, “Narodni heroj Savo Ilić” iz Kotora, “Branko Brinić” iz Radovića, “Orjenski bataljon” iz Bijele, “Ilija Kišić” iz Zelenike, “Milan Vuković” i “Dašo Pavičić” iz Herceg Novog.

Svečano proglašenje najboljih radova i dodjela nagrada autorima biće upriličena 27. januara u 17 časova u Parohijskom domu, u Starom gradu, u Herceg Novom, kod crkve Svetog Arhangela Mihaila. Tog dana biće dodjeljena i nagrada prosvjetnim radnicima za 2017 godinu. Nagrada se dodjeljuje za životno djelo.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code