Izbjeglice iz Sirije različito pričaju o dolasku u Crnu Goru

Izbjeglice iz Sirije različito pričaju o dolasku u Crnu Goru

2
Podijeli

Kako su Sirijici objasnili novinarima, u nepovezanim pričama, zbog lošeg engleskog jezika, kao i neizvjesne plovidbe, krenuli su sinoć iz Splita, a zaputili su se preko Italije u Njemačku.

Njihov je brod pretrpio oštećenje, pa im je posada italijanske ribarice pritekla u pomoć. Po drugoj izjavi, međutim, oni nisu krenuli u Njemačku. Zbog svega toga njihove tvrdnje treba uzeti sa rezervom do zvaničnog saopštenja Ministarstva unutrašnjh poslova. Jer, nije utvrđeno da li su oni bježali iz Crne Gore ili u Crnu Goru, kao i koje je njihovo tačno odredište.

Picerija i restoran

Po nezvaničnim informacijama, crnogorske pomorske vlasti brodić su pratile posljednjih 24 časa. “Erika” je prvi put detektovana na 30-ak milja od obale, nakon čega je utvrđeno i da se kretala iz pravca Otrantskih vrata.

Na licu mjesta su bili predstavnici Sekretarijata za lokalnu samoupravu i Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora. Oni su donijeli su pomoć koju je obezbijedila Opština u saradnji sa Crvenim krstom – ćebad, odjeću, obuću, neophodne namirnice. Službenici Komunalne policije su i dalje na licu mjesta, radi podrške u slučaju potrebe.

2 Komentari

  1. E što bi se to moglo u našem gradu desiti bez asistencije Komunalne policije. Spremni i obuceni za sve, pa i za Sirijce. Da li su i njima napisali prijavu za nedozvoljeno iskrcavanje. Kada v.d.šefica naredi moraće i to. Bravo komunalci opravdajte svoja radna mjesta i plate, pa makar i preko Sirijaca.

Ostavite komentar

*

code