Početna Politika Izbor: Cilj – realizacija projekata razvoja Herceg Novog

Izbor: Cilj – realizacija projekata razvoja Herceg Novog

0

Na današnjem susretu sa medijima u Herceg Novom kandidati za odbornike “Izbor za Novi DA” Nataša Martić i Nikša Grgurević su govorili o tome što Izbor za Novi DA ima, a drugi nemaju, šta je to što ih razlikuje od drugih stranaka, zašto bi građani Herceg Novog trebalo da glasaju za Izbor za Novi DA.

Izbor ZA NOVI DA je građanska inicijativa, istakao je Nikša Grgurević, kandidat za odborenika Izbor za Novi da,  koja predstavlja jedinstvo različitih ljudi koji su spremni da svoje znanje i vještine upotrebe za dobrobit grada. Mi na ove izbore izlazimo kao lista koja se razlikuje od drugih partija po tome što je njima vlast cilj, dok je nama vlast sredstvo za ostvarivanje cilja, a naš cilj je da Novi živi 365 dana u godini, da se Novi razvija i da nam se djeca vraćaju u Novi. Umjesto fraza nudimo djela, umjesto govora nudimo projekte, umjesto uopštenih priča nudimo konkretna rješenja. Na koji način Novi može da živi 365 dana u godini? Na način da se turizam razvrstava i podjeli na podgrane turizma kao što su zdravstveni, sportski, eko-ruralni, avanturistički, gastronomski, planinski I drugi. Na ovaj način se ostvaruje koncentričan razvoj od centra ka zaleđu. Izradom planske I projektne dokumentacije smo stvorili preduslove za to, posebno izradom PUP-a koji  je pri kraju. Stoga mi danas nemamo vremena da trošimo na uzaludna politička prepucavanja koji su jedina retorika koju čujemo poslednjih dana, već ćemo reći da imamo program koji je sažet u 245 projekata koji treba da promjene izgled grada i rješe sve probleme koji se odnose na život običnog  čovjeka koji su to konkretno projekti:

Bijela: Investiciona vrijednost za rekonstrukciju puta od hotela Delfin do magistrale je 70.000e, Izgradnja pješačke staze od Bijele do Kamenara je 30.000 eura, put od magistrale pored hotela Žager investicione vrijednosti od 70.000 eura.

Kumbor izgradnja trotoara od Kumbora do Đenovića za koji imamo projekat ukupne investicione vrijednosti od 51.525,91 eura.

Zelenika: rekonstrukcija ulice “ velika voda” i “župa dračevica”u Zelenici za koju imamo projekat ukupne investicione vrijednosti od 233.549.41 eura, sanacija puta od džorovog mosta – KUTI ukupne investicione vrijednosti od 110.000,00e, izgradnja pasarele ispod željezničkih zgrada u Zelenici ukupne vrijednosti 35.000 eura.

Meljine: Izgradnja javne rasvjete na potezu od hotela Plaža do kružnog toka u Meljinama ukupne investicione vrijednosti 48387.78 eura.

Savina: Sanacija pješačkih staza- Savinska Dubrava ukupne investicione vrijednosti 54.150,00 eura.

Herceg Novi: Sanacija i uređenje stepeništa u ulici Mihaila Mustura, Sanacija i uređenje stepeništa „28 Oktobra“ ukupne investicione vrijednosti 13036.45e,Rekonstrukcija ulice od Opštine do hotela Plaža ukupne investicione vrijednosti 850.000,00 eura.

Igalo: Rekonstrukcija ulice od Galeba do hotela Plaža ukupne investicione vrijednosti 450.000,00 eura.,

Rekonstrukcija ulice Šištet-Gomila ukupne investicione vrijednosti 70.000,00 eura.

Nataša Martić, kandidat za odbornika je istakla da Izbor nije politička partija, već građani  Herceg Novog koji za razliku od političkih stranaka kojima je cilj vlast, žele da ohrabre svoje sugrađane, jer od njihovog ponašanja, djelovanja i volje, direktno zavisi budućnost njihovog grada, i da je tu stoga leži odgovornost, a da svoju volju iskazuju upravo izbornog dana. Istakla je i da IZBOR, pod motivom “NOVI DA” ima jasan program koji se nadovezuje na dosadašnji program, ali uz nastavak započetog tokom dvije godine mandata.

– Želimo opštinu koja će se razvijati i živjeti cijele godine, istakla je Nataša Martić. Sada kada imamo novu šansu da se Herceg Novi razvija na Orjenu, Luštici, ali i u drugim mjestima herecegnovske opštine to moramo iskoristiti. Rekreativni centar, sportskih tereni, hoteli na Luštici, infrastrukturni projekti, izgradnja zaobilaznica, pomjeranja saobraćaja van Herceg Novog mjesta iz hercegnovske rivijere, to su načini kako će ponovo svi koji se bave turizmom živjeti cijele godine od turizma, izdavanja soba i apartmana i drugih usluga koje nudimo gostima grada.Jednom riječju kako će se povećati standard života u opštini.

Nataša Martić je istakla poruku svim političkim subjektima koji učestvuju na političkim izborima da se ponašaju fer i dostojanstveno u predizbornoj kampanji, da ne kupuju glasove:

– Svim političkim subjektima poručujemo da se ponašaju fer i dostojanstveno u predizbornoj trci, a ukoliko se IZBOR susretne sa slučajem kupovine, ovog puta će to prijaviti evropskim institucijama.

Građanima je poručila da dobro razmisle kada ih razne političke stranke ilegalnim radnjama podmićuju i kupuju glas za 50,00 EUR-a:

– Sa druge strane, građanima poručujemo da dobro razmisle o političkom subjektu koji kao argument ima jedino 50,00 ili više ili manje EUR-a za glas. Da li toliko vrijedi budućnost, zaključila je Nataša Martić.

Plaćeni izborni program