Početna Politika “IZBOR“ DOSTAVIO INICIJATIVU ZA SKRAĆENJE MANDATA SKUPŠTINE

“IZBOR“ DOSTAVIO INICIJATIVU ZA SKRAĆENJE MANDATA SKUPŠTINE

0

izbor logoIz Udruženja građana „Izbor” danas su predsjednici Skupštine opštine Herceg Novi, Danijeli Đurović dostavili inicijativu građana – birača za skraćenje mandata odbornika novske Skupštine, izabranih na lokalnim izborima 7. aprila 2012. godine.
U dostavljenoj inicijativi, o čemu su danas obavjestili i medije, navodi se da po članu 46. stava 2. Zakona o lokalnoj samoupravi i člana 40. stava 2. Statuta Opštine Herceg Novi, predsjednica treba da sazove Skupštinu sa samo jednom tačkom dnevnog reda – skraćenje mandata odbornicima Skupštine opštine. – Ona to treba da učini najkasnije 15 dana od prijema inicijative, što znači da do 21. avgusta treba da sazove sjednicu SO Herceg Novi – objašnjavaju iz „Izbora”.
Ranije su iz ovog Udruženja saopštili da ukoliko do toga ne dođe, mada oni sumnjaju u takav rasplet događaja, da „Izbor” ima zakonsko pravo da sazove sjednicu, ukoliko za nju obezbjedi većinu. Tako bi imali i podršku većine odbornika za odluku koja je jednako validna, kao i kada bi sjednicu sazvala predsjednica SO, Danijela Đurović.
Volonteri Udruženja „Izbor” su od 1. do 4.avgusta prikupili preko 1.000 potpisa, iako je za ovakvu incijativu bilo potrebno samo 500.
„ Izbor” je formiran krajem juna, a do sada su sproveli više značajnih volonterskih akcija u gradu. Bili su i pokrovitelji zabavnih i sportskih manifestacija.
Tokom juna i jula organizovali su i anketu na uzorku od preko 1.000 građana koja je pokazala enormono nezadovoljstvo građana u svim segmentima funkcionisanja lokalne samouprave. To je bio još jedan signal za „Izbor” da pokuša promjenom vlasti izvući Herceg Novi iz višegodišnjeg zastoja u razvoju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code