„IZBOR“ PRIKUPLJA POTPISE ZA SKRAĆENJE MANDATA ODBORNICIMA

„IZBOR“ PRIKUPLJA POTPISE ZA SKRAĆENJE MANDATA ODBORNICIMA

160
0
Podijeli

izbor logoUdruženje građana “IZBOR ” iz Herceg Novog počelo je danas sa prikupljanjem potpisa za inicijativu za sazivanje Skupštine opštine Herceg Novi.
Kako su ranije najavili gostujući u našem programu čelnici „Izbora”, predsjednik UO Dušan Radović Krušo i pr Špiro Vukoivć, na toj Skupštini jedina tačka dnevnog reda bila bi donošenje Odluke o skraćenju mandata odbornika Skupštine opštine Herceg Novi. U obrazloženju inicijative koje se građanima daje na uvid navodi se da je ona uslijedila ne samo na osnovu nesumnjive opšte prihvaćene ocjene da su društvene prilike u Herceg Novom nezadovoljavajuće, sa stalnom tendencijom pogoršanja, nego i što nadležni opštinski organi ne preduzimaju ništa da se problemi riješe.
Rezultati ankete koju je „Izbor” sproveo ispitujući 1020 građana,više su nego zabrinjavajući. Građani su nezadovoljni u skoro svim oblastima života i rada u Herceg Novom. Iz „Izbora” podsjećaju, između ostalog, da je čak 71.31 odsto izjavilo da ne vjeruje u lokalnu vlast, a čak 76.47 odsto reklo je da lokalna vlast ne donosi odluke u korist građana. Lošiji je rezultat odgovora na pitanje da li lokalna vlast ispunjava data obećanja, jer je 81,76 odsto anketiranih odgovorilo negativno.
Iz „Izbora” ukazuju i na poznatu neefikasnost opštinske vlasti kada je riječ o gradnji Autobuske stanice, infrastrukture, hotela, izrade planske dokumentacije, zaštite zadužbina…
Zato jedino promjenom vlasti, može doći do napretka, vjeruju u „Izboru” i koriste zakonsku mogućnost (Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine) da pokrenu inicijativu prvo za sazivanje Skupštine a onda i skraćenje mandata odbornicima.
Građani ovu inicijativu mogu podržati 1. 2. i 3. avgusta na sljedećim punktovima:
IGALO – Omladinski park 8 – 12 h i od 18 – 22 h
HERCEG NOVI – Trg Nikole Đurkovića 8 – 12 h i od 19 – 23 h
ZELENIKA – Ulaz u luku 8 – 12 h i od 18 – 22 h
BIJELA – Ispred Tažeksa 8 -12 i od 18 – 22 h

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code