Početna Politika IZBORNA KONFERENCIJA DPS-a HERCEG NOVOG: PREKRETNICA U RADU – DO POBJEDE NA...

IZBORNA KONFERENCIJA DPS-a HERCEG NOVOG: PREKRETNICA U RADU – DO POBJEDE NA IZBORIMA IDUĆE GODINE

0

DSC00420Od danas hercegnovski DPS ima novi Opštinski odbor sa 107  članova. Na listi kandidata bilo je više od polovine novih imena i 39 žena. Osvježena, sa mladim članovima i idejama, Demokratska partija solicalista u Novome, nakon 11 godina ponovo će pobjediti i osvojiti vlast na izborima – poručeno je sa današnje Izborne konferencije DPS-a Herceg Novi.

U uvodnom izlaganju aktuelni predsjednik OO DPS-a, Zoran Bošnjak, osvrnuo se na najaktuelnije događaje  u Crnoj Gori, u proteklom periodu: sticanje nezavisnosti 2006.god i dostignuti nivo pristupnih pregovora u ovoj godini za ulazak u EU.

 

Ipak, takvi događaji, tvrdi Bošnjak, nijesu imali značajnijih efekata u Herceg-Novom gdje već 11 godina DPS ukazuje ne nedostake i nesposobnost lokalne samouporave, koja ne umije da prepozna strateške ciljeve za opštinu.

– Naša lokalna samouprava nema odgovarajuću dinamku u izradi planske dokumenatcije i usvajanju detaljnih urbanističkih planova. To se značajno reflektuje na finansijska sredstva koja bi se slivala u budžet poosnovu izdavanja građevinskih dozvola. Ono što je najvažnije, još nije jasno definisala strategiju razvoja herceg Novog – navodi Bošnjak.DSC00425

Prema njemu od nekada poželjnog i privlačnog primorskog mjesta Herceg Novi je postao grad letergije i nedefinisanih cilejva razvoja koga sve više napuštaju mladi ljudi, pa čak i čitave porodice, što je pokazao i posljednji popis stanovništva opštine.

– Lokalna vlast nema kapaciteta i znanja da stvori uslove za nove investicije, izgradnju turističkih sadržaja, koji bi značili nova radna mjesta. Zato u lokalnu samoupravu moraju doći partije koje imaju najsposobnije ljude, koje će znanjem i realno postavljenim ciljevima  uspjeti da stvore bolji standard građana i planski razvoj grada – istakao je Bošnjak.

U susret novoj izbornoj godini cilj DPS-a je da ostavri što bolji rezultat i nakon dugog perioda napusti opoziciju u Herceg Novom. Najveći oslonac u tome, po riječima Bošnjaka, jesu mladi, sa novim vizijama boljeg sjutra, energijom i znanjem koje treba da budu okosnica budućeg razvoja.

Skupu je prisustvovao veliki broj gostiju iz vrha DPS-a, susjednih opština,kao i lokalnog SDP-a.

DSC00423Daliborka Pejović, članica Predsjedništva DPS-a Crne Gore, pozdravljajući skup, kazala je da dolazi u Herceg-Novi sa sjetom i razočaranjem zbog toga kako danas izgleda ovaj grad. Zato poručuje:

– Neko je odgovoran zato što Herceg Novi izgleda ovako i što nije ostavreno ono što su bile potrebe i interesi građana Herceg Novog. Ako se nastavi ovakva politika Herceg Novi će zaista biti odsječen u okolnostima koje to neće dozvoljavati. Jer, granice Herceg Novog biće EU, a ne država Hrvatska. O tome treba da vodimo računa – naglasila je Pejovićka, podsjećajući da je Crnu Goru do te granice dovela DPS sa koalicionim partnerima.

– Tu misiju, tu ideju i poruku mora da zna svaki građanin Crne Gore i onaj koji živi u Herceg Novom. Treba osvježiti redove DPS-a i državni sistem sa mlađim ljudima, koji imaju volje, puno energije i novih ideja  da se suoče sa obavezama koje nas čekaju – tvrdi Daliborka Pejović.

Ona zato tvrdi da izborna konferencija DPS-a u Herceg Novom nije obična izborna konferencija.

– Ovo treba da bude prekretnica u našem daljem partijskom radu. Ali ne smijemo zaboraviti zaslužne članove, one koji su godinama nesebično davali svoj glas, maksimalno ulagali svoj moralni, profesionalni i porodični ugled u aktivnosti DPS-a. Samo spoj iskrenog iskustva, dobrog profesionalnog blaga koje svi nosimo, neiscrpan rad i energija mladih, mogu biti najbolji recept za uspjehe – poručila je Pejovićka i najavila da će narednih mjeseci više boraviti u Herceg-Novom.

– Ne smijemo da razmišljamo da ovdje nemamo alternative, ne smijemo da zaboravimo da je ovaj grad bio ljepši kada smo mi imali vlast, ne smijemo da zaboravimo da u Podgorici postoji Vlada Crne Gore, koja će bolje i kvalitetnije sarađivati sa onima koji bolje zna i koji je bolje poštuju i ljepše doživljavaju – zaključila je Daliborka Pejović, ubjeđena da će DPS napraviti u Herceg Novom dobar front da osvoji vlast, što je posebno važno za Crnu Goru na pragu Evropske unije.

Predsjednik OO SDP-a, Dragan Šimrak kazao je da smo svjedoci u posljednje vrijeme zatezanja koalicije DPS-SDP, ali:

„Isto tako smo svjesni da je taj konop dovoljno tvrd i da neće pući i da ne smijemo dozvoliti da pukne. Jer, to po meni vodi sunovratu Crne Gore.“ – istako je Šimrak.

On smatra da nova lokalna rukovodstva DPS-a i SDP-a  treba da „ruše one koji nam ruše voljeni grad“:

– Da nam više ne puštaju skraćene verzije himne, da budemo zadovoljni time što je uopšte puštaju, da se najmanje zadovoljavamo tom pričom o dobroj saradnji lokalne uprave u Herceg Novom i Vlade Crne Gore, jer vrlo dobro znamo da bi oni radije sarađivali sa Vladama nekih drugih država – poručio je Šimrak i pozvao članove DPS-a da zajedno više pokazuju „da Crna Gora živi u Novome i da ovu vlast na demokratski način pošaljemo u opoziciju“.

On je ustvrdio da je to moguće ako naša energija bude približna onoj koja je u Novome postojala pred referendum u Crnoj Gori.

Predsjednica opštine Kotor i članica Predsjedništva DPS-a Crne Gore, Marija Ćatović, sigurna je da će novi OO DPS-a sa stručnim i profesionalno osposobljenim kadrovima, sa adekvatnim brojem žena i mladih, ojačati djelovanje u Herceg Novom.

– Uoči novih izbora bitno je da novi Opštinski odbor ostvari što bolje rezultate u Herceg Novom. Čvrsto vjerujem da ćemo u Herceg Novom potvrditi značaj DPS-a, kao najače političke snage u društvu – kazala je Ćatovićka.

DSC00424Član Predsjedništva hercegnovskog DPS-a, Andrija Radman ustvrdio je da jedino Demokratska partija socijalista ima kredibiliteta i kapaciteta u Crnoj Gori da iznese sve najzančajnije projekte za našu zemlju i građane.

– Pored ipsravne politike na državnom nivou DPS se dokazao i na lokalnom nivou, a dokaz je prosperitet susjednih opština Tivta, Kotora i Budve. Na žalost, u Herceg Novom DPS je svjedok kako to izgleda kada druge partije i koalicije imaju vlast, a to je gorko svjedočenje – primjetio je Radman.

On smatra da je došao novi momenat za Herceg Novi, koji OO DPS-a mora i hoće iskoristiti za izborni uspjeh u 2012.godini. Zato treba bezrezrevno, nesebično i gordo ući u novu izbornu kampanju, jer, tvrdi, Herceg Novi može i zaslužuje bolje!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code