IZDATA DOZVOLA ZA DOGRADNJU KOMPLEKSA “HUNGUEST HOTELS MONTENEGRO”

IZDATA DOZVOLA ZA DOGRADNJU KOMPLEKSA “HUNGUEST HOTELS MONTENEGRO”

144
0
Podijeli

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i nadogradnju postojećeg hotela ”Mimoza” koji predstavlja depadanas hotelskog kompleksa ”Hungest Hotels Montenegro” u Herceg Novom.

Projektom su obuhvaćeni radovi na djelimičnom proširenju kapaciteta, nadogradnji jednog sprata, uključujući građevinsko zanatske radove, kao što su razna rušenja i demontaže, uklanjanje šuta, proširenje dijela drugog sprata, nadogradnje trećeg sprata, demontaže postojeće unutrašnje i spoljnje stolarije, zamjena postojećih toplih podova i mobilijara – navodi se u dokumentaciji za odlučivanje o potrebi procjene uticaja na životnu sredinu rekonstrukcije i nadogradnje hotela „Mimoza”.
Opremanje objekta novim namještajem biće obuhvaćeno cjelovitim projektom enterijera, koji će se raditi u sljedećoj fazi.
U skladu sa smijernicama za izgradnju turističkih objekata u hotelskom kompleksu Hungest hotel “Sun Resort”, osim postojećih fizičkih struktura koje se zadržavaju u svojim gabaritima, planom se dozvoljava proširenje kapaciteta izgradnjom ili rekonstrukcijom, bočno ili spratnom dogradnjom.
Nakon proširenja “Mimoze”, hotelski kompleks će imati 458 kreveta. Lokacija hotela je u okviru Detaljnog urbanističkog plana “Topla-od Šetalista do Njegoševe”. Hotel sa parkom se nalazi na jednoj od najljepših lokacija u Herceg Novom uz samu morsku obalu.
Niz objekata uklopljeno je u gusto i bujno zelenilo. Starost objekata varira – najstariji su preko 60 godina, a najveći dio vila i apartmana je novijeg datuma. Svaku izgradnju pratilo je i uređenje površina oko objekata.

Picerija i restoran

POVEĆAN BROJ TURISTA IZ REGIONA

“Sun resort” na Toploj je solidno popunjen, mada ne još stopostotno, što očekuju da će biti do kraja jula.
– Početak sezone za hotelijere je nešto lošiji, ali ne samo za nas nego i za ostale u Crnoj Gori, no bez obzira na to nadamo se nivou popunjenosti iz prošle godine – kazao za Radio Jadran Ištvan Cekuš iz menadžmenta hotela.
Najveći broj gostiju je iz Rusije i Švedske, kao i iz Mađarske, Slovačke, a značajno je povećan i broj turista iz Srbije i Crne Gore, što ih posebno raduje, jer su i oni kao i čitav grad okrenuti gostima iz regiona.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code