Početna Društvo IZDATA GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA SANACIJU KLIZIŠTA NA PODIMA

IZDATA GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA SANACIJU KLIZIŠTA NA PODIMA

0

Građevinska dozvola za sanaciju klizišta na Podima konačno je izdata ovog jutra, potvrdio je našem radiju načelnik Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju, Milovan Baždar.

Ukoliko u žalbenom roku od 15 dana od dana izdavanja dozvole ne bude bilo nikakvih pritužbi, po isteku tog roka, izvođač radova, kotorski Yu Briv mogao bi krenuti sa dugo najavljivanom sanacijom. To znači da bi sanacija počela desetak dana po Novoj godini.

Izdavanje dozvole ranije je kočilo rješavanje imovinsko-pravnih pitanja, odnosno dobijanje saglasnosti mještana preko čijih parcela treba da uđe mehanizacija, pojasnio je Baždar.

“To se bukvalno do sada radilo i zadnje je bilo plaćanje Regionalnom vodovodu i ja sam jutros dobio uplatnicu na sto, kao i potvrdu o saglasnostima za te vlasničke parcele, i sada su se i stekli uslovi za izdavanje. Pitanje urbanističkih saglasnosti parcela koje se nalaze u sastavu jedinstvene urbanističke parcele bila je zahtjevna procedura koja je potrajala, a koju je Opština realizovala, i sada je to gotova stvar” – ističe Baždar.

Vlasnik kompanije “Yu Briv” Vojo Bujković potvrdio nam je da su čekali saglasnost mještana za uvođenje mehanizacije, navodeći da će nastojati što prije da krenu sa sanacijom, kako bi se mještanima Poda što prije obezbijedilo normalno funkcionisanje u selu.

“Skoro smo i mi saznali da je to završeno, tako da ćemo po isteku žalbenog postupka, koji je moguć, a nadam se da žalbi neće biti, krenuti u izvođenje radova i time riješiti taj dio problema koji ima Opština, tj. mjesto” – kaže Bujković.
On je dodao da jednako kao i mještani čeka da se konačno krene sa sanacijom klizišta na Podima, napominjući da ne vidi razloge zbog kojih bi se bilo ko žalio. Izvođenje radova zahtijeva sunčano i suvo vrijeme, i u takvim uslovima sanacija bi trajala najduže mjesec.

“Samim tim što je to bilo planirano da se radi u ljetnom periodu očito je da će se to sada morati malo produžiti jer je broj kišnih dana veći, ali gledaćemo u što kraćem vremenskom periodu da to završimo”.

Za sanaciju klizišta na Podima, Opština je izdvojila 300 hiljada eura. Početak sanacije najavljivan je u više navrata od maja.

Podsjetićemo, presudom Osnovnog suda u Herceg Novom početkom maja, za pokretanje klizišta 2008. kao glavni uzročnik naznačena je izgradnja puta Meljine-Petijevići, na putnom pravcu od Herceg Novog ka Trebinju. Firma Prijedor putevi, kao izvođač radova, dužna je da plati 30.000 eura, a Radenku Crnogorcu, kao odgovornom licu određen je sedmomjesečni pritvor.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code