Početna Ekonomija Izdata građevinska dozvola za turistički kompleks Lazaret u Meljinama

Izdata građevinska dozvola za turistički kompleks Lazaret u Meljinama

1

images_slike_dogadjaji_2015_turizam_oktobar_lazaret_projekat_1Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju hotelskog rizorta Lazaret u Meljinama, kompaniji “Imperio Holdongs Limited” d.o.o. Genadija Borisova, koja je investitor projekta.
Kako se navodi u rješenju, dozvola se izdaje za izgradnju rizorta u fazama 1, 2, i 3, na dijelu urbanističke parcele UP1, u skladu sa Odlukom o urbanističko – arhitektonskom rješenju hotelskog rizorta Lazaret u Meljinama i Prostornim planom Opštine Herceg Novi.

Kako se navodi dalje u rješenju, faza I izgradnje objekta u Meljinama podrazumijeva izgradnju jaht kluba, spratnosti P+1, bruto površine 399,3 m2.

lazaret februar 2016Faza II obuhvata rekonstrukciju Lazareta – centralnog objekta, u objekat kategorije 5 zvjezdica. Kompleks se sastoji iz sedam objekata povezanih unutrašnjim dvorištima, na bruto površini od 5794,4 m2.
Treća faza obuhvatiće rekonstrukciju postojećeg objekta na dijelu zone nautičkog turizma u servisni objekat marine, spratnosti P+1, bruto građevinske površine 98,6 m2.

Imperio Holdings Limited zatražio je izdavanje građevinske dozvole od Ministarstva održivog razvoja i turizma 18. decembra prošle godine.
U obrazloženju se dalje navodi da je objekat utvrđen kao državni od opšteg interesa, pa je investitor oslobođen plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za izgradnju.

images_slike_dogadjaji_2015_turizam_oktobar_lazaret_projekat_2Rekonstrukcija ovog zdanja je već u toku, a prema riječima Borisova, ovaj kompleks biće pretvoren u hotelsko zdanje sa 5 zvjezdica. Projekat je vrijedan 70 miliona eura, a trebalo bi da bude finalizovan do ljeta 2017. Završena je prva faza velikog kompleksa, koji će se prostirati sa akvatorijumom na 70 hiljada kvadrata. Izgrađen je obalni zid i šetalište koje povezuje Meljine i Herceg Novi, kazao je ranije u razgovoru za naš radio Borisov. Njegova kompanija do sada je uložila 16 miliona eura u Lazaret, uključujući kupovinu kompleksa od kompanije „Carine“ za 12 miliona eura.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code