Početna Naslovna Izgorjela jahta ispred Porto Montenegra, vlasnik lakše povrijeđen

Izgorjela jahta ispred Porto Montenegra, vlasnik lakše povrijeđen

0

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Tivat jutros su u 10 sati, uz asistenciju marinske Službe Porto Montenegra u 10 sati ugasili su požar na jahti „Kohinoor“ koja je teško oštećena u požaru u akvatorijumu Porto Montenegra.

Foto: Služba zaštite i spasavanja Tivat fb page

U trenutku izbijanja požara na jahti su bile tri osobe, vlasnik plovila Mihajlo Vukas (80), koji je zadobio lakše opekotine, njegova supruga Mirjana (83) i njihov prijatelj, prenosi Radio Tivat. Vukasu je pomoć pružila tivatska Služba hitne pomoći nakon čega je upućen na kućno liječene dok je dvoje njegovih saputnika prošlo bez ozljeda.

Picerija i restoran

Prema nezvaničnim informacijama tokom plovidbe jahte koja je na stalnom vezu u gradskoj lučici Kalimanj, iz motora je počeo da izbija dim, a plamen je ubrzo zahvatio instalacije.

Foto: Služba zaštite i spasavanja Tivat fb page

Vukas koji je inače poznati hirurg koji je trenutno u penziji živi Geteborgu istaržnim organima je rekao da je u pitanju kvar na instalacijama zbog čega je jahta nedavno i bila na remontu.

U trenutku izbijanja požara deset metara duga jahta „Kohinoor“ plovila je ispred marine Porto Porto Montenegro ka gradskoj lučici Kalimanj.

Služba zaštite i spasavanja Tivat je na svojoj Fejsbuk stranici objavila infrmaciju o ovoj intervenciji: “Danas u 8:55 dispečer Službe zaštite i spašavanja Tivat primio je poziv od policije – OB Tivat za požar na plovilu u tivatskom zalivu. Po pozivu intervenisala je SZS Tivat i operativni radnici Porto Montenegra sa vatrogasnim brodom ‘Jovana’ i brzim gumenjacima. Na intervenciji je bila kompletna služba sa 7 vozila.

Procedura gašenja se odvijala sa vatrogasnog broda „Jovana“ i gumenjaka a istovremeno je brod dovučen do obale na sigurnom vezu po unaproked predviđenoj lokaciji za tu namjenu gdje su čekala operativna vozila SZS Tivat i izvršila lokalizaciju požara.

Požar je stavljen pod kontrolu oko 10 časova a vatrogasci u ovom momentu 11:44 časova još na terenu zbog mogućnosti pojave skrivenih požara. Na ovoj intervenciji opekotine 1. stepena zadobio je član posade broda kojeg su operativni radnici Porto Montenegra brzo evakuisali sa broda i doveli do obale gdje je čekala ekipa Hitne pomoći Tivat koja ga je dalje zbrinula”, objavila je Služba zaštite.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code