IZGRADNJA IGRALIŠTA NA SAVINI KASKA

IZGRADNJA IGRALIŠTA NA SAVINI KASKA

171
0
Podijeli

igraliste savinaIzgradnja sportskog igrališta na Savini trebalo bi da bude nastavljena sljedećeg mjeseca ukoliko se budu obezbijedila nedostajuća finansijska sredstva koja iznose nešto više od 50 hiljada eura, kazao je za naš radio direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Slobodan Popović. On je dodao i da nema trenutno informaciju da li su ova sredstva iz opštinskog budžeta i obezbijeđena. Prekid izgradnje dječijeg igrališta na Savini uslijedio u prvom kvartalu ove godine, zbog nemogućnosti investitora, Agencije za izgradnju i razvoj grada da isprati finansijsku dinamiku realizacije projekta, kaže Popović.
On je dodao da su ipak obezbijeđena sredstva za nabavku garažnih vrata ispod terena čime se omogućilo kupcima korišćenje garaža. Na budućem igralištu postavljene su i tribine kao i ograda oko igrališta, a dopremljena je i oprema za košarku i odbojku.
„Konstrukcije za košarku i odbojku su već završene i čeka se saglasnost za transport i montažu. Dopremljena je i sintetička podloga za terene koja je skladištena na gradilištu, ali za njeno postavljanje još uvijek se nisu stekli uslovi”.
Izgradnja igrališta na Savini kod OŠ “Milan Vuković” počela je krajem januara prošle godine, a trebalo je da bude gotova do juna prošle godine. Opština Herceg Novi je tada potpisala ugovor sa firmom “Brent”, kao izvođačem radova.
Na površini od 2.400 kvadrata planirano je da se napravi moderan sportski teren za košarku, odbojku, mali fudbal i rukomet, tribine sa 225 sjedišta i garaže ispod tribina. Stadion bi trebalo da dobije i sopstvenu rasvjetu tako da bi se mogao koristiti i u noćnim satima. Ispod igrališta je izgrađeno 9 garažnih mjesta od čije prodaje je obezbijeđeno 70 % sredstava za investiciju vrijednu 230 hiljada eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code