IZGRADNJA KOLEKTORA U NOVOM JOŠ DO 1. JULA

IZGRADNJA KOLEKTORA U NOVOM JOŠ DO 1. JULA

94
0
Podijeli

meljine radovi kruzniIzgradnja kanalizacione i vodovodne mreže u Herceg Novom trebalo bi da u većem dijelu bude gotova do 1. jula, kada počinje zabrana izvođenja građevinskih radova u Herceg Novom, kazao je za naš radio izvršni direktor Društva sa ograničenom odgovornošću za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš.
Saobraćaj se na dionicama gdje se izvode radovi, odvija ovih dana uz manje zastoje, bez semafroske signalizacije. Kako je rekao Velaš, danas bi trebalo da bude poznato da li će, zbog većeg obima saobraćaja, uopšte početi sa presijecanjem ulice kod Vatrogasnog doma u Meljinama. Radovi bi trebalo da traju dva dana. „Tokom dana trebalo bi da dobijemo odobrenje odnosno saglasnost da li će se počinjati sa presijecanjem donje južne strane kružnog toka puta od Herceg Novog da bi se cijevi mogle spojiti sa pumpnom stanicom u Meljinama, jer sezona je već počela i gužve u saobraćaju su veće”.
Kad je riječ o podmorskom ispustu, postavljeno je oko 900 m cijevi, a ostalo je još oko 300 stotine plus difuzor u dužini od 108 metara što bi trebalo da bude gotovo do ponedjeljka. Velaš je istakao da su radovi na vraćanju šetališta u prvobitno stanje takođe pri kraju i trebalo bi da budu završeni naredna dva dana.
„Već se radi na uređenju plaža, betoniranju nekih djelova i skidanju viška materijala, i to će sve biti završeno u planiranom roku”.
Obavljen je veći dio asfaltiranja u Zelenici i Meljinama, osim kružnog toka, u Kumboru će biti zatrpani svi rovovi, a veći dio puta biće asflatiran tokom naredne sedmice, uvjerava naš sagovornik.
Velaš je podsjetio i da su počeli pripremni radovi za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Meljinama. Postoji mogućnost da će se dio tih poslova odvijati i tokom turističke sezone, ukoliko lokalna samouprava da saglasnost.
Vidjećemo da li će to moći da se uklopi, jer je pozicija za ispust potpuno van saobraćajnica i vjerovatno će neke radnje ipak moći da se odvijaju i tokom ljeta, misli Velaš.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code