Početna Ekonomija Izgradnja 600 m puta i kružnog toka do Luštice bay

Izgradnja 600 m puta i kružnog toka do Luštice bay

1

Izgradnja saobraćajnice MR2, duge 605 metara, nastavak već izgrađene saobraćajnice MR1 i njen produžetak ka kompleksu Luštica Bay u Radovićima, startovala je juče, obavještavaju iz Opštine Tivat.

Foto: Opština Tivat

Izgradnjom MR2 obuhvaćena je i izgradnja jednog kružnog toka. Ugovorom je predviđeno da radovi traju 300 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

“Budući da je ovo infrastrukturni projekat od značaja za Opštinu Tivat i Crnu Goru, izgradnja MR2 će se izvoditi i tokom ljetnjih mjeseci” – rekao je predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović.

“Ugovor za izgradnju ove saobraćajnice potpisan je još početkom oktobra prošle godine, međutim sredstva koja je država uplatila na račun Opštine kako bi se put gradio, nenamjenski je potrošila prethodna administracija. Mi smo se zadužili kod komercijalne banke kako bismo ispunili ovu obavezu prema državi i investitoru. Očekujem završetak radova u predviđenom roku”, dodao je Komnenović.

Planirano je da nastavak ove saobraćajnice prođe jednim dijelom kroz prostor u kojem se razvija projekat Luštica Bay i poveže Tivat sa administrativnom granicom prema opštini Herceg Novi. Izgradnjom MR1 i MR2 u potpunosti je rasterećen regionalni put Tivat – Radovići (obala Đuraševića i Bogišića) i omogućen brz i lak pristup Plavim horizontima, odnosno naselju Luštica Bay.

Radove izvodi “Civil engineer” doo iz Podgorice, a vrijednost radova iznosi 1.149.524,93€.

1 komentar

  1. Danima teretni kamion žute boje i zaleđu DjeNovica a verujem i rivijeri odlaze gradj.otpad pored puta gdje stigne. Teret kamuflira ceradeom plave boje i očito ima prolaz kod komunalaca i Uprave policije jer ga niko be dira a on to radi mjesecima. Ekološku stetu koju pravi teško će se popraviti.

    17

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code