Početna Servis Izgradnja novih cjevovoda u Bijeloj za smanjenje gubitaka na mreži

Izgradnja novih cjevovoda u Bijeloj za smanjenje gubitaka na mreži

2

Hercegnovski Vodovod i kanalizacija doo počeo je izgradnju cjevovoda DN 200 i DN 100 u dužini od 400m na relaciji od raskrsnice za Valu do raskrsnice za Bijelu školjku.

Foto: Vodovod i kanalizacija HN

Radovi su dio plana za smanjenje gubitaka na mreži i praktično su priprema za sljedeću turističku sezonu.

Iz ViK pojašnjavaju da je u toku zamjena trase postojećeg distributivnog cjevovoda uz magistralni put, na kome je CCTV metodom, odnosno unutrašnjim snimanjem cjevovoda, evidentiran veliki broj kvarova i gubitak vode od 15 l/s.

Foto: Vodovod i kanalizacija HN

„Na postojećoj trasi je 12 individualnih priključaka i 4 sekundarne vodovodne mreže, koji će biti izmješteni na novi cjevovod. Novi cjevovod se sastoji od 5 krakova od kojih je najduži dužine 210 m, a ostali su prosječne dužine 45m. Kao cijevni materijal koriste se PHD cijevi PN16“, objašnjavaju u Vodovodu.

Radove u vrijednosti od 40 hiljada eura finansira Vodovod, koji je ujedno i izvođač.

2 Komentari

  1. A vala ga ste precerali sa ovim kvarom danima nema vode sram vas bilo malo dvoje djece imamo i nemozemo da funkcionusemo kad god sam proso tudije najvise radnika oko kanala jedan unutra a drugi ruke u dzepove zar to treba 5 dana radit lako je vama a nas mjestane niko ne pita ocemo li prezivjet bez vode. jedan radnik radi ostali su sefovi da je to prije 40 god svi bi zasukli rukave pa radili a ne se slikavate i rugate sa narodom

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code