Izletnički brodovi, “grabe” svaki dan da produže sezonu

Izletnički brodovi, “grabe” svaki dan da produže sezonu

3
Podijeli

Iako je posljednjih par dana promjenljivo vrijeme, još je toplo, a temperatura mora dostiže i 27 stepeni. Prijatno je za kupanje ali i morske izlete, mada septembar za mnoge predstavlja kraj turističke sezone. Vlasnici izletničkih brodova ne razmišljaju još da vežu flotu.

Jedan od tridesetak onih koji imaju jedan ili više izletničkih brodova je  i Radovan Begović. On će sa svoja dva broda “Loro”održavati redovnu liniju 5 puta dnevno na relaciji Herceg Novi – Rose još ove sedmice. Onda će vjerovatno ukinuti neke termine i posljednji povratak sa Rosa, umjesto u 19, pomjeriti u 18 časova.

Picerija i restoran

Begovićeva dva broda mogu da prime po 30 putnika, te ”Loro” od Gradske luke do Rosa saobraća ljeti i zimi, s obzirom da tri linije svakodnevno dotira Opština Herceg Novi.

Ova turistička sezona je po prometu bila slična prethodnoj, priča nam Beogović. Zanimljivo je da je bilo više polazaka sa Rosa za Herceg Novi, nego u suprotnom pravcu.

– Rose su ove sezone bile dobro popunjene. Dosta je stranaca koji izdaju smještaj na Rosama, a ima i dosta onih koji iz Krašića, Budve, Kotora, Tivta dolaze na Rose na kupanje. Kada vide da je karta do Novog samo 4 eura, to je njima niska cijena i oni se ukrcaju – ističe Begović.

Gust saobraćaj i velike gužve na putevima takođe su uticali da mnogi turisti radije do Novog dolaze morskim putem.

“Loro” će, uglavnom, do kraja ove sedmice voziti po ljetnjem rasporedu, sa polascima iz Novog u 9, 11, 12:30, 13:30 i 15:30 časova, te posljednjim povratkom sa Rosa u 19 časova. Osim ovih glavnih linija, Begović je tokom glavne sezone imao i dodatne polaske iz Herceg Novog za Rose na svakih sat i po.

Ispunjavanjem kriterijuma iz tendera, Begović već godinama ima ugovor sa Opštinom za prevoz putnika brodskim putem od Herceg Novog do Rosa i obratno. Vrijednost ovog posla, u trajanju od godinu od zaključenja ugovora je 25 hiljada eura.

3 Komentari

 1. Naslov Vam bas i nije neki.
  Gospodinu Radovanu svaka cast. Gledam njegov brod zimi, po kisi, po nevremenu. Malo bi ko na njegovom mjestu vozio. Samo da ga zdravlje sluzi i dalje, zivio nam.

  8
  1
 2. Kakvi su nam putevi, umjesto automobila i autobusa bi mogli koristiti barke i izletničke brodove. U sezoni bi se sigurno brže stizalo na odredište. Pored ovoliko rupa i ležećih policajaca po ulicama, prije ćete morsku bolest dobiti u kolima nego na barci :-).

  18
  1

Ostavite komentar

*

code