Početna Društvo Izlivanje kanalizacije u Zelenici i Kumboru zbog kvara na kolektorskim pumpama

Izlivanje kanalizacije u Zelenici i Kumboru zbog kvara na kolektorskim pumpama

14

Na dijelu magistralnog puta u Zelenici, ispred maloprodajnog objekta Spenza, jutros je došlo do izlijevanja kanalizacije iz kolektora. Kako  saznajemo, pumpna stanica Zmijica bila je par dana isključena sa elektronapajanja, havarijski ispusti nijesu bili u funkciji, zbog čega je došlo do punjenja kolektora, a u najnižoj tački i izlijevanja kanalizacije kroz neki od šahtova.

To je Radiju Jadran potvrdila direktorica Društva za izgradnju komunalne infrastrukture, Jelena Đaković:

“Juče tokom dana došlo je do zastoja na pumpnoj stanici Zmijice, zbog kvara na elektro mreži. S obzirom da su pumpe u automatskom režimu rada, šalju signal jedna drugoj, pa je automatski krenulo gašenje jedne pa druge stanice. Tako se napunio dio sistema, zbog čega je došlo do izlijevanja kanalizacije na putu. Radnici Vodovoda su odmah intervenisali, ručno upalili pumpe, pa se dio vode povukao odmah, a sistem normalizovao”, objašnjava ona.

Isti problem desio se i u Kumboru, kod lokala “Mond”, ali su na obije lokacije za sada kvarovi sanirani. O svemu je obaviješten i izvođač, turski Ćeltikćoglu, dok će radnici Vodovoda i kanalizacije tokom dana oprati ulice na mjestima izlijevanja.

Na terenu su bili i radnici nikšićke Tangente, podizvođača turskog Ćeltikćoglua, koji su zaduženi za kontrolu elektroinstalacija. Pregledali su obje stanice i zamijenili svu nefunkcionalnu opremu, tako da je kvar saniran, tvrdi Đaković.

Ona dodaje da je na stanicama evidentan problem sa elektroinstalacijama, jer kako dođe do povećanja napona, izbije kvar. Opremu kolektora mogu privremeno da zaštite, ali je trajno otklanjanje problema u nadležnosti Elektrodistribucije, kaže ona.

Mještani i zaposleni iz više trgovinslih objekata, u ovom dijelu Zelenike gdje je i škola, kažu da je neophodno da nadležni operu čitacv pojas uz magistralu od fekalija, jer je smrad nesnosan.  Mnogi su sami šmrkovima koliko su mogli intervenisali.  Neophodna je, ipak, cistjerna da se sve opere pod jakim mlazom, te da nadležni, kako kažu, ne čekaju kišu.

Inače, na terenu su danas članovi komisije koji provjeravaju rad elektroinstalacija, mašinskih instalacija, arhitektutru i konstrukciju, čime je nastavljena kontrola funkcionisanja kolektora, započeta prošle srijede. Izvještaj o zatečenom stanju i eventualno anomalijama koje je neophodno otkloniti, Đaković očekuje za manje od mjesec.

14 Komentari

 1. Шта не ваља ?? Свака станица има агрегат који се пали за пар секјнди ако нестане струје. Ако и то затаји има хаваријски испуст. То је цијев у море најмање 50м гравитацијски ( без струје) док се квар отклони. Шта је затајило.??? Треба да плате жестоку казну и трошкове прања и дезинфекције па други пут памет у главу.

 2. Predsedniče. Možete li pitati toga vašeg savjetnika za kapitalne investicije, može li se kakva kanalizaciona cijev sprovesti do Padove? Tamo gdje je on završio Ekonomski fakultet. Da se priključimo na njihov kolektor, jer oni imaju uvijek struje. Znate onaj podmorski kabal kojim A2A “vuče” struju od nas. Možda može pored njega i podmorska kanalizaciona… pa da riješimo problem jednom za svagda.

 3. Ja mislim da je najbolje kolektor predati Muzeju ili Galeriji da se međusobno nagode da li je to moderni antikvarijat ili konceptna umjetnost.

 4. Cestitke preduzecu vodovod koje je nevidljivim cistijernama uz pomoc vatrogasaca opralo smrdljive ulice kumborske.
  Sramota da visa ne moze bit, a kumborani mozgovi i za ovo krive Ceda Popovica.
  Ostat se od smrada ne moze, a jedva cekam da u sred ljeta nestane 3 sata struja🤣Bice to luda zurka

  15
  6
 5. Kolektor je generalno gledano ,,prioritet prioriteta” , sve ostalo može da pričeka i ne treba trošiti novac na sekundarne probleme i razne gluposti. Gospodo iz lokalne samouprae morate hitno riješiti ovaj problem jer svi zajedno ćemo vrlo brzo upasti u ,,smrdljive ” probleme .

  23
  1
 6. Nikad to nece raditi kako treba ,ko je gledo dok su radili moglo se videti na licu mjesta ,a gosp Doklestic izjavi skoro to isto a ovo je tek pocetak .No ja se pitam da li ce iko ikad odgovarati za ovolike propuste,potpisivanje ovakvih ugovora sve preko ledja naroda.I zamolila bih da se nesklapaju vise nikakvi poslovi niti potpisuju nikakvi ugovori ,jer dosad nijedan nije uradjen ni ipostovan kako treba a imamo ih dosta na naplatu.Sram vas bilo sve koji ste nam stavili omcu oko vrata a napravili haos od ovog grada i jos uvek sedite po nekim foteljama ili menjate stranke ko carape sve zarad nekog licnog interesa.I sve se pitam ima li u ovom gradu iko pametan i cestit da uradi nesto za ovaj grad ?

  33
  2
  • Tacno tako. Ali njima je priorotet za angazovanje folk pevaca iz Srbije, tako da su vec celnici obezbijedili siguran nastup i pune kese para. A narodu sipak pa neka udisu smrad, zive medju nagomilanim smecem, izlivanje septickih jama a najverovatnije i sve cesci nastavak slicnih havarija.

   11
   3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code