IZLOŽBA MAJDE PAVIĆEVIĆ “MOSTOVI CRNE GORE”

IZLOŽBA MAJDE PAVIĆEVIĆ “MOSTOVI CRNE GORE”

174
0
Podijeli

crnogorski mostoviU Galeriji Josip Bepo Benković večeras će u 20 h biti otvorena izložba slika “Mostovi Crne Gore” Majde Pavićević.
O slikarstvu ove umjetnice istoričar umjetnosti Lazar Seferović zabilježio je da je, prije svega, jedna divna i humana poruka o ljepoti i neprekidnoj izvornosti crnogorskog pejzaža, ovjekovječenog na njenim platnima na duboko intiman i senzibilan način.
– Njena unutrašnja poetika prožima pikturalno crnogorski krš. Specifičan kolorit koji zrači sa njenih slika direktno izvire iz viđenog i doživljenog. Njena umjetnost ogleda se, prije svega, u njenoj likovnoj sposobnosti da iskaže ne samo autentičnost crnogorskog sela, naselja, pejzaža, već isto tako da svojim sigurnim crtežom i slikarski harmoničnim koloritom, svoju duboku čulnost prenese na posmatrača – ocjenjuje Seferović. Dosadašnji slikarski opus Majde Pavićević dragocjen je dio ukupnog pejzašnog slikarstva Crne Gore i na najljepši način nastavlja tradiciju svojih profesora Filipa Jankovića i Nikole Gvozdenovića.
Majda Pavićević je završila Primijenjenu umjetnost, smjer dizajn u Ljubljani. Diplomirala je u klasi prof. Nikole Gvozdenovića. Radila je kao likovni pedagog u Zavodu za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine u Podgorici.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code