IZLOŽBU CVIJEĆA U HERCEG NOVOM OTVARA MARINA JOVIĆEVIĆ

IZLOŽBU CVIJEĆA U HERCEG NOVOM OTVARA MARINA JOVIĆEVIĆ

0
Podijeli

cvjeceOvogodišnja izložba cvijeća biće oraganizovana drugi put u Sportskom centru Igalo, ali na dvije lokacije.

Samo izlagači i proizvođači cvijeća biće u hali centra, dok će ostali dio ponude suvenira, ručnih radova i aranžmana od suvog cvijeća biti u zgradi pored.

Picerija i restoran

– Ovo smo uradili kako bismo rasteretili salu, napravili više prostora za izlagače i omogućili posjetiocima bolji pregled ponude – kaže za Radio Jadran organizatorka izložbe cvijeća, Jovanka Matković.

Ona nam je potvrdila da će biti 23 izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, od kojih je 11 proizvođača, dok su ostali uvoznici.

– To znači da će cijene biti pristupačne i prihvatljivije od onih u  standardnim cvijećarama – tvrdi Matkovićeva i dodaje da je dogovor između izlagača da se ne razlikuju mnogo u cijenama.

U zgradi pored Sportskog centra biće 19 izlagača ručnih radova, suvenira, aranžaman od suvog cvijeća i drugih pratećih artikala.

– I dalje su problemi na carini zbog traženih fitosanitarnih uslova. To onemogućuje veći broj izlagača da se pojave na ovoj tardicionalnoj manifestaciji tokom „Praznika mimoze“. Ogromna je papirologija koju moraju da regulišu da bi stigli do nas veći proizvođači cvijeća iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a tu je i uslov da sve što se ne proda mora ponovo biti plaćeno po izlasku iz zemlje -objašnjava Matkovićka.

Ako tome dodamo da svaki učesnik plaća zakup štanda od 10 eura po kvadratu i ostale troškove jasno je da dolazak u Herceg Novi na ovu cvjetnu manifestaciju nije ni malo jeftin.

Otvaranje je najavljeno za 3. februar, ali još bez tačnog termina. No, zna se ko će biti dama koja će svečano otvoriti izložbu cvijeća. To je generalna konzulka Repubilke Srbije u Herceg Novom, Marina Jovićević.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code