IZLOŽBA “125 GODINA ARSENALA”

IZLOŽBA “125 GODINA ARSENALA”

89
0
Podijeli

U Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru večeras će ambasador Austrije u Crnoj Gori, Johan Frelih otvoriti izložbu „125 godina Arsenala”.

Autori su kustos Zbirke pomorskog nasljeđa Dražen Jovanović i predsjednik Foto, kino i video kluba “Mladost” iz Donje Lastve, Anton Marković.
Među eksponatima, koji će prvi put biti predstavljeni široj javnosti, prikazane su stare mape i iscrtani razvojni planovi nekadašnjeg „Arsenala”. Biće interesantno uporediti ih sa današnjim planovima proširenja marine.
Koordinator Zbirke pomorskog nasleđa Dražen Jovanović ističe da su kuriozitet neostvareni planovi sa početka XX vijeka koji se na nekim mjestima, kao i u ključnim vizijama, podudaraju sa današnjim proširenjem marine Porto Montenegro.
Posjetioci ove multimedijalne izložbe imaće priliku da vide radne knjižice, radna odijela i uniforme, kao i alate starih zanatlija iz Remontnog zavoda „Sava Kovačević”, makete brodova, kao i brojne druge sačuvane artefakte koji svjedoče o tri važna razvojna perioda „Arsenala”, po kojima će i sama izložba biti podijeljena: period od 1889–1918, 1918–1945 i od 1945–2006 godine.
Izložba će biti otvorena večeras u 19 h, a trajaće do 1. maja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code