Početna Kultura Izložba crnogorske savremene umjetnosti u Portonovom

Izložba crnogorske savremene umjetnosti u Portonovom

0

U galeriji Pizana u Portonovom otvorena je izložba crnogorske savremene umjetnosti, koja će trajati do 10. septembra, saopšteno je iz kompanije.

Foto: Portonovi

Kao jedan od bastiona crnogorskog nasljeđa i bogate kulture, Portonovi je domaćin jedne od najvećih izložbi savremene crnogorske umjetnosti, pokazujući još jednom mještanima i svijetu koliko talentovanih i kreativnih ljudi ima ova zemlja.

U partnerstvu sa galerijom Pizana, kultnim mjestom kulturnih dešavanja, svi posjetioci Portonovog imaće priliku da upoznaju radove umjetnika koji žive i rade izvan tradicionalnih granica, predstavljajući širok spektar stilova, medija i poruka.

„Nakon što posjetite ovu izložbu i suočite se licem u lice sa umjetničkim djelima koja su došla iz ateljea najpoznatijih crnogorskih umjetnika, ne možete a da ne ostane bez riječi pred talentom i kreativnošću ponosnih predstavnika zemlje iz koje dolaze i koji su postali ravnopravan dio međunarodne umjetničke scene. Energija tima galerije Pizana, inovativnost i inspiracija kojom zrače jedna je od stvari koje nas sve ovdje povezuju. Nadam se da će veliki broj posjetilaca ove izložbe ponijeti utiske da je Crna Gora, između ostalog, nepresušni izvor inspiracije“, naveo je izvršni direktor kompanije Azmont Investments, Rashad Aliyev.

Izuzetan značaj ove izložbe leži upravo u širokom spektru umjetničkih djela koje obuhvata i biće vodič i generacijama umjetnika koji stasavaju.

„U velikom krugu ljubitelja i poštovalaca galerije Pizana, u njenim prijateljima, umjetnicima, kritičarima, kolekcionarima, prepoznaje se ona rijetka ali ubjedljiva grupa istinskih privrženika umjetnosti, koji svojim djelovanjem brane i njeguju svako dostojanstvo istinske umjetnosti. U središtu ovog umjetnički inspirativnog i kreativno zavodljivog mjesta galerije Pizana, oni su prepoznali prostor iz kojeg niko ne odlazi bez nekog unutrašnjeg preobražaja, inspirativnog i stvaralačkog podsticaja. Zato Pizana već odavno nije samo likovna galerija, već duhovni toponim, otvoreni horizont nepregledne umjetničke stvarnosti“, kazala je istoričarka umjetnosti Milica Bezmarević, o ogromnom tragu koji galerija Pizana ima u crnogorskoj umjetnosti.

Događaj je organizovan uz poštovanje svih propisanih mjera u cilju prevencije i suzbijanja COVID19 infekcije, stoga iz Portonovog mole posjetioce da ih se pridržavaju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code