Početna Kultura Izložba Gorana Kukića u gradskoj galeriji

Izložba Gorana Kukića u gradskoj galeriji

0

U gradskoj galeriji Josip Bepo Benković u starom gradu, biće sjutra veče otvorena izložba slika Gorana Kukića, koji na ovom mjestu izlaže već treći put. Izložbu će, kako najavljuju iz galerije, u 20 h otvoriti kustoskinja, Jasmina Žitnik.

Goran Kukić je rođen 1956. godine u Sarajevu gdje je diplomirao je na Ekonomskom fakultetu. Član Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine (ULUPUBIH) postao je 1980. godine, a samim tim i Udruženja Jugoslavije. Sa 28 godina dobija status slobodnog umjetnika.

Početak rata u Sarajevu 1992. godine preselio je Kukića sa porodicom u Herceg Novi, te zatim, u Beograd, gdje je tada primljen u Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS).

Danas živi na relaciji Herceg Novi, Sarajevo, Beograd.

Do sada je imao 18 samostalnih izložbi u Herceg Novom ( dvije ), Prištini, Beogradu, Novom Sadu, Somboru, Sarajevu, Trebinju, Zemunu, Pančevu…

Kao član putujuće izložbe “Putovanja 3 objektiva” sa kolegama Tomislavom Peternekom i Igorom Mandićem izlagao je u 28 gradova u Srbiji I na većini grupnih izložbi ULUPUBIH-a I ULUPUDSa.

Od značajnijih nagrada ističu se: 1985. Krakov, Poljska – Zlatna medalja za kolor fotografiju, 2003. Sarajevo, Aprilski salon ULUPUBIH-a – nagrada za nove medije,  2004.godine Aleksandrija, Egipat – bijenale, bronzana plaketa za nove medije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code