Izložba “Između treptaja” Ranka Maraša u Risnu

Izložba “Između treptaja” Ranka Maraša u Risnu

0
Podijeli

Otvaranje prve samostalne izložbe “IZMEĐU TREPTAJA”, fotografa Ranka Maraša, održaće se u nedelju, 10. septembra, sa u 12 h na lokalitetu Rimski mozaici u Risnu.

Izložbu će svečano otvoriti novinarka Radio Kotora Tamara Vuković, a prisutni će imati i priliku da prisustvuju mini koncertu trube polaznika Muzičke škole “Vida Matjan” Boška Bismiljaka, klase pfofesorice Sare Lakičević.

Picerija i restoran

“Težak je zadatak prikazati Boku. Hiljade je pjesama, slika, stihova i fotografija ovog starog zaliva. Ranko Maraš vidi mjesta u njemu kao tiha, skoro pa mistična. Risanska energija je jedinstvena i kada ste rođeni u najstarijem gradu u Crnoj Gori, objektiv vidi skrivene stvari. Plavu nijansu koja se provlači kroz sve Rankove fotografije može uhvatiti samo neko ko živi zaliv vjekovima unazad. Uz nju, boja osunčanog kamena, samo produbljuje plavetnilo Boke. Na osnovu ovih 18 fotografija može se naslutiti zašto je Aleksa Šantić napisao pjesmu Boka”, rekao je o autorovom radu diplomirani industrijski dizajner, Vladimir Petrović.

Ranko Maraš je rođen 1983. godine u Kotoru gdje je završio Fakultet za pomorski menadžment. Fotografijom se uspješno bavi posljednjih pet godina. Inspiraciju pronalazi u ljepoti Boke Kotorske.

Izložba će biti otvorena do 20. septembra.

Organizator izložbe je Turistička organizacija opštine Kotor.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code