Početna Kultura Izložba Marije Seman i Krune Domić u Hotelu “Novi”

Izložba Marije Seman i Krune Domić u Hotelu “Novi”

0

Zajedničkom izložbom radova od keramike i slikama, u Hotelu “Novi” u Igalu, publici će se sjutra veče predstaviti Marija Seman i Kruna Domić iz Beograda.

Marija Seman je završila Fakultet primjenjenih umjetnosti. Diplomirala je na odsjeku Keramika, u klasi prof. Lane Tikveše, kada joj je dodjeljena i nagrada “Ivan Tabaković” za najbolje ostvarenje iz oblasti keramike. Članica je ULUPUDUS-a, a ima i status samostalne umjetnice od 2012. godine. Učestvovala je na brojinim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Jedna je od autorki i osnivačica udruženja za izradu i promociju unikatne keramike “Gallery 1250” u Beogradu.

Kruna Domić je osnovne i master studije završila je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu, na smjeru slikarstvo, u klasi prof. Jovana Sivačkog. Izlagala je na grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Počeviši sa izlaganjem 2003. godine, nagrađivana je mnogo puta za multimedijalne i likovne radove. Učesnica je Artits-in-residence programa, ali i akterka u mnogim domaćim i inostranim umjetničkim projektima.

Izložbu će u 20 h sjutra veče u 20 h otvoriti novinarka Vitka Vujnović. U izložbenom prostoru Hotela “Novi” možete je pogledati do 20.juna.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code