Početna Kultura Izložba: “Mini” Mediteran na slikama Tiha Konjevića

Izložba: “Mini” Mediteran na slikama Tiha Konjevića

0

„Ponistre od mora“ naziv je izložbe radova Tihomira Tiha Konjevića, koja će biti upriličena u petak, 30. jula u paviljonu Gradske muzike u Herceg Novom u 21 čas. Izložbu, koju čini 10 jedinstvenih radova, otvoriće pjesnikinja Ksenija Matović.

Posjetioci će imati priliku da „šetajući“ ulicama Mediteranskih začina, Ljetnjeg raspusta, Tramontane, Punog mjesceca, zastanu na Trgu klikera i eme esese i ožive čitave gradove ovog originalnog umjetnika, navodi se u najavi izložbe.

„U svom stvaralaštvu, koristim kombinovane slikarske tehnike i materijale. Savladavajući znanja iz različitih finih zanata, stvaram detalje koji na mojim radovima izgledaju kao više puta umanjeni predmeti iz svakodnevnog života. Inspiraciju najviše pronalazim u primorskoj arhitekturi, bokeljskim selima i Mediteranu, pa su to najčešće teme i motivi na mojim radovima“, kazao je Konjević.

Tihomir Tiho Konjević je likovni umjetnik iz Hereg Novog, rođen 1971.godine.

Izlagao je u više navrata, a od samostalnih izložbi u prostoru i organizaciji JUK Herceg Fest 2015.godine u Herceg Novom, Portomontenegro – Adriatic marina’s 2017.godine u Tivtu, galerija „Preporod“ u Sarajevu 2018.godine, te 2019.godine, Galerija „Josip Bepo Benković“ u Herceg Novom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code