IZLOŽBA „OTVORENI PROZORI“ VOJA STANIĆA U KOTORU

IZLOŽBA „OTVORENI PROZORI“ VOJA STANIĆA U KOTORU

168
0
Podijeli

Izložba radova našeg proslavljenog slikara Voja Stanića, ovogodišnjeg dobitnika Trinaestojulske nagrade za životno djelo, biće otvorena sjutra, u 21 sat, u Palati Grgurina u Pomorskom muzeju Crne gore, u Kotoru.

Postavka pod nazivom „Otvoreni prozori” obuhvata 23 slike i biće otvorena do 5. avgusta. Izložbu će otvoriti direktorka Pomorskog muzeja mr Mileva Pejaković-Vujošević.
U katalogu koji prati izložbu, istoričarka umjetnosti Radojka Abramović je zabilježila: „Na svojim platnima Stanić gradi svoj mali, specifični univerzum, sličan toj neotkrivenoj planeti, ili malom izolovanom ostrvu u nekom dalekom arhipelagu,možda i gradu sa elementima arhitekture i događaja Novog, Budve, pejzažu nalik na usjeke i kanjone Morače i Zete, sve slično u slici i atmosferi, a opet novo, začuđujuće i zbunjujuće, pa smo svuda po svijetu od tačke do tačke kao da surfujemo po internetu, od Gogenovog Tahitija, do Mediterana”.
Izložba je organizovana u saradnji sa galerijom „Gayo”, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i generalnim sponzorom Prvom Bankom Crne Gore. Na svečanosti otvaranja pjevaće operska pjevačica Milica Zdravković, uz pratnju Dejana Krivokapića na klaviru.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code