Početna Oko nas Kotor Izložba radova polaznika edukativno-kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru”

Izložba radova polaznika edukativno-kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru”

1

Povodom Dječije nedjelje i početka novog ciklusa edukativno-kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru”, a u duhu obilježavanja Nacionalnog dana Kine i Festivala sredine jeseni, Kulturni centar ,,Nikola Đurković” Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica Kotor, Udruzenje za promociju sinologije Kotor i Kotorski Festival pozorišta za djecu u srijedu 7. oktobra u 17:30 organizuju izložbu radova polaznika radionice osmišljene u periodu poštovanja kućne izolacije. Izložba će se održati u dvorištu Kulturnog centra ,,Nikola Đurković”.

Foto: JU Kulturni centar ,,Nikola Đurković”.

U toku aprila i maja, polaznici su iskazali kreativnost radovima i izvedbama na različite teme, počev od obilježavanja Dana kineskog jezika Ujedinjenih Nacija, Svjetskog dana knjige i autorskih prava, predstojećeg Festivala zmajevih brodova, radovima sa motivom zmaja, pande kao i na ostale teme u vezi sa kineskim jezikom i kulturom.

Pored upoznavanja sa kineskim jezikom radionice ,,Kineski kroz igru” podrazumijevaju i održavanje tematskih radionica iz oblasti sinologije odnosno nauke o Kini,  kineske mitologije i kulture i radionice posvećene načinu obilježavanja najznačajnijih datuma u Kini.

Predavač na radionicama je dr Jelena Stjepčević, sinolog. a vode se uz asistenciju bibliotekarske savjetnice Jasmine Bajo.

1 komentar

  1. Prvo je Vučić krenuo sa akcijom učenja kineskog jezika u srpskim školama, sada je i CG na redu. Jednog dana ćemo rproizvoditi “sve za 1€” za Kineze, oni već postaju gospoda da bi se bavili takvim poslovima…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code