IZLOŽBA U DONJOJ LASTVI – MOSTOVI HRIŠĆANSTVA IZMEĐU ISTOKA I ZAPADA

IZLOŽBA U DONJOJ LASTVI – MOSTOVI HRIŠĆANSTVA IZMEĐU ISTOKA I ZAPADA

148
0
Podijeli

Ekumenska izložba novosadske umjetnice Mirjane Nikolić, biće sjutra otvorena u Domu kulture “Josip Marković” u Donjoj Lastvi u 20 sati i 30 minuta.

Izložbu će otvoriti don Ivo Ćorić i Dražen Zetić iz DHK-a. Prigodnu riječ u ime organizatora imaće predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, Zvonimir Deković.
Međunarodna ekumenska izložba jedinstvena je izložba u kojoj se nastoje prikazati sve relevantne ikonografske škole tokom razvoja ikonografije kroz 1700 godina.
Izložba je posvećena vrednovanju i otvaranju novih mostova između Istoka i Zapada. Upravo iz tog razloga ova izložba jeste ekumenska, ali i međureligijska, jer takođe objedinjuje i idejne začetnike svih triju monoteističkih religija.
Mlada autorka Mirjana Nikolić nedvosmisleno, sa snažnim umjetničkim senzibilitetom i osjećajem za duhovnu dimenziju, uspjela je umjetničkim radom ostvariti taj prijeko potrebni most između svih hrišćanskih zajednica u današnjem savremenom svijetu.
Ovom prilikom u Domu “Josip Markovića” biće izloženo 30 radova, među kojima se ističu patrone iz Boke Kotorske.
Mirjana Nikolić, rođena je 1986. godine u Pančevu. Završila je studije dizajna, a potom i specijalističke studije na Visokoj školi strukovnih studija „Beogradskoj politehnici” u Beogradu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code