Početna Kultura Izložba umjetničke fotografije Nele Pejović

Izložba umjetničke fotografije Nele Pejović

3

Umjetničke fotografije – VODA PRIČA PRIČU – autorke Nele Pejović iz Herceg Novog publika će moći da pogleda sjutra veče u 20.00 časova u Spa galeriji Instituta. Autorka se predstavlja sa četrdesetak radova srednjeg formata.

Ovo je njena treća samostalna izložba, koju će otvoriti novinarka Vitka Vujnović. Tekst za katalog potpisuje akademski slikar Vojislav Kilibarda.

” VODA – izvorište stvaranja. Ona je  simbol života  ali i  simbol  Duha. Ona je živa i sadrži smisao vječnosti. Voda je dominantna na fotografijama Nele Pejović na kojima autorka hvata  neobične refleksije svjetlosti i neobuzdane igre vodenih kapljica. Fotografije su trodimenzionalne. Voda u ovoj priči  nema, međutim, očekivanu lirsku, jednostavnu i čistu akvarelističku  strukturu. Naprotiv, struktura je informelistička, jaka, puna naboja. Poetika autorke je skulptorska. Posmatraču  je  uz sve to ostavljena  mogućnost da iz ponuđenog čita željene obrise forme i oblika” – napisao je Kilibarda.

Nela Pejović rođena je 1968. god u Podgorici. Amaterski se bavi fotografijom još od mladosti. Prvu samostalnu izložbu je organizovala 2016. pod nazivom “Vrijeme, život, ljudi”.

Ohrabrujuće kritike su je navele da već slijedeće godine “svojim okom” prikaže “Život u kamenu”. Prateći kapi vode ove godine nam je dočarala čaroliju stvarnog i mogućeg.

3 Komentari

 1. Bravo Neka tvoj dugogodišnji I porodični prijatelj. puno pozdrava od Kala tvojim. ☁??☁??☁
  ???????
  ???????
  ☁?????☁
  ☁☁???☁☁
  ☁☁☁?☁☁☁

  2
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code