Početna Kultura Izložbom Svetlane Dragojević počeo ciklus “Artist in Residence” u Portonovom

Izložbom Svetlane Dragojević počeo ciklus “Artist in Residence” u Portonovom

0

Samostalnom izložbom slika Svetlane Dragojević pod nazivom “Urbana utopija” u geleriji One&Only Portonovi počeo je umjetnički ciklus “Artist in Residence”, koji se realizuje u saradnji sa crnogorskom galerijom Pizana. Izložba će biti otvorena za javnost svakog dana do 20. maja, u rizortu. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, posjetu je potrebno zakazati na broj +382 31 691 001, saopšteno je zi One&Only kompleksa.

Foto: One&Only Portonovi

 “Predstavlja nam izuzetno zadovoljstvo što ćemo crnogorskim i regionalnim likovnim stvaraocima i umjetnicima pružiti platformu posredstvom koje će prikazati svoju umjetnost našim gostima. Posebno mi je drago što prva umjetnica u projektu “Artist in Residence” dolazi iz Boke, iz jezgra svega onoga što je One&Only Portonovi rizortu velika inspiracija”, kazao je generalni menadžer rizorta Michele Giraudo (Mikele Điraudo).

“Kroz projekat “Artist in Residence” umjetnik stvara umjetnička djela u rizortu, uz priliku da ostvari interakciju sa gostima, organizuje umjetničke radionice i učestvuje u dijalozima o sopstvenom stvaralaštvu. U srži One&Only filozofije je stvaranje radosti. Društveno odgovorno poslovanje je važna komponenta našeg djelovanja, pa će na kraju svakog boravka umjetnika na rezidenciji, jedno umjetničko djelo biti licitirano, tihom aukcijom biti prodato, a sav prihod biće doniran u dobrotvorne svrhe”, dodao je Giraudo.

Ciklus “Artist in Residence” organizuje se u saradnji sa crnogorskom galerijom Pizana.

“Zadovoljstvo predstavljanja našeg prvog ovogodišnjeg projekta implementirano je saradnjom sa luksuznim rizortom One&Only Portonovi, gdje se nalazi jedna od naših galerija. Izložba Svetlane Dragojević pod nazivom „Urbana utopija“ je još jedan dokaz da umjetnost širi naše poimanje svijeta u svim njegovim pojavnim oblicima”, kazala je direktorica galerije Pizana Ljiljana Milošević.

Foto: One&Only Portonovi

Svetlana Dragojević je rođena u Kotoru 1968. godine. Odsjek slikarstva završila je 1990. na Fakultetu restauracije i konzervacije na Cetinju i u istom gradu diplomirala na Likovnoj akademiji – odsjek slikarstva 1992. godine. Nakon toga odlazi na studijske boravke u London do 1998, a 2004. I La Valetu na Malti. Izlagala je na više grupnih i samostalnih izložbi. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 1999. godine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code